Чорнобаївська лікарня продовжує оновлюватися

Чорнобаївська лікарня продовжує оновлюватися

За останній рік Чорнобаївська центральна районна лікарня значно осучаснилася. Не так давно в роботу введено новий рентгенапарат та апарат ультразвукової діагностики. А минулого тижня в звичному режимі запрацював оновлений операційний блок. Завдяки спільним зусиллям та консолідації коштів місцевого бюджету – районного, сільських та селищного – вдалося створити сучасні, оснащені високотехнологічним обладнанням кабінети, що дає можливість оптимізувати роботу медиків та значно покращує умови перебування пацієнтів у закладі.

Як розповідає головний лікар Чорнобаївської ЦРЛ Тетяна Козлова, в операційному блоці замінили все: від стелі до підлоги.
– Зроблено капітальний ремонт оперблоку, – говорить Тетяна Іванівна, – встановлено сучасні вікна, двері. Замінено кахлі, електропроводку, освітлення, меблі, все медичне обладнання. Придбано бактерицидні лампи, монітори пацієнта, дефібрилятор, кисневі концентратори, інструментарій, медичні столики, два операційні столи і приставку для проведення травматологічних операцій.
За зразок брали операційну Центральної клінічної лікарні «Охматдит». Задля комфортної роботи медичного персоналу обладнано санкімнату із душовою кабінкою та роздягальню. Встановлені спецбатареї опалення, адже траплялося, що в операційній було 10 градусів, що ускладнювало проведення операцій. Крім того, проведено ремонт автоклавної, придбано ще один новий автоклав.
– Операційна працює в звичному режимі, стерильна, без інфекцій, сучасна медична техніка відповідає усім стандартам. На сьогодні ми бачимо цільове якісне і оперативне використання коштів районного, селищного та сільських бюджетів, – додає головний лікар ЦРЛ.

Чорнобаївська лікарня продовжує оновлюватися
Чорнобаївська лікарня продовжує оновлюватися

Минулорічне відкриття після капітального ремонту кабінету ультразвукової діагностики з новим сучасним обладнанням в Чорнобаївській лікарні – це ще один крок до надання якісних медичних послуг жителям району. За період роботи УЗД проведено близько 12,5 тисяч досліджень черевної порожнини, щитовидної та молочних залоз, сечостатевої системи, жіночих органів, вагітності. За один прийом хворий може зробити від 1 до 5 досліджень (жовчний міхур, печінка, нирки, підшлункова, селезінка).
Дослідження проводяться безкоштовно для всіх жителів району за попереднім записом, адже норма для лікаря, який їх проводить, – 40 досліджень в день. Проте термінові огляди проводяться без черги, а для пацієнтів кожного стаціонарного відділення відведено час щоденно.

Проведено також поточний ремонт та осучаснення рентгенівського кабінету, де проводяться обстеження хворих травматологічного, хірургічного, терапевтичного, неврологічного, педіатричного профілю. Встановлено новий рентгенкомплекс, оснащений сучасним медичним обладнанням та високотехнологічним устаткуванням.
Новий рентгенапарат відповідає сучасним європейським вимогам. Він дає можливість знизити променеве навантаження на пацієнта та проводити обстеження без використання витратних матеріалів із збереженням зображення у пам’яті комп’ютера. Зображення можна вивчати прямо на моніторі, можна роздрукувати на принтері, записати на лазерний диск. Є можливість і працювати по-старому – використовуючи касети, рентгенплівку. Апарат можна використовувати й на рівні флюорографа.

Тож, як бачимо, спрацювала Чорнобаївська центральна районна лікарня за минулий рік досить успішно. Підтримка місцевої влади була досить суттєвою. Проте, маємо надію, оновлення триватиме і надалі, адже здоров’я – передусім.

Інна ЧМИХАЛО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x