Обласний департамент соцзахисту підвів підсумки роботи за рік

Обласний департамент соцзахисту підвів підсумки роботи за рік

Про заходи, що були спрямовані на соціальну підтримку вразливих категорій населення області в минулому році, йшлося сьогодні на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА. «Нова Доба» про це дізналася в департаменті соціального захисту населення ОДА.

– Одне з найважливіших на сьогодні питань – соціальний захист учасників АТО та їх сімей, – зауважив перший заступник голови ОДА Віталій Коваль, відкриваючи засідання колегії. – На Черкащині діє затверджена рішенням сесії обласної ради комплексна програма соціального та медичного забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки та перепідготовки учасників антитерористичної операції на 2015-2017 роки. Згідно з законодавством, статус учасника бойових дій передбачає понад 20 різновидів пільг, серед яких пільги на оплату житлово-комунальних послуг, послуг зв’язку, придбання палива, отримання разової грошової допомоги до 5 травня, санаторно-курортне лікування, захист прав на працю, право на першочергове отримання житла тощо. У Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги, перебуває на обліку 3 890 учасників АТО, яким встановлено статус учасника бойових дій, 63 особи, які мають статус інваліда війни та 3 особи зі статусом учасника війни. Статус члена сім’ї загиблого встановлено 186 особам за 84 загиблих військовослужбовців під час проведення антитерористичної операції. 103 сім’ї загиблих отримали одноразову матеріальну допомогу у розмірі 50 тис грн.

Своє право на різні види державної допомоги, враховуючи й житлові субсидії, у 2015 році реалізували більш ніж 340 тисяч сімей (60,5 % від загальної кількості сімей області).
За словами директора Департаменту соціального захисту населення Руслана Чикала, Черкащина посідає друге місце в Україні за рівнем охоплення населення Програмою житлових субсидій. Минулого року субсидію отримали 224 тисячі сімей на загальну суму 1,1 млрд грн.
– Якщо середній розмір фактично наданих субсидій у грудні 2014 року становив 350,5 грн, то вже в грудні 2015 року цей показник сягнув 1 303,7 грн, – зазначив Руслан Олександрович.

Про новації, запроваджені в роботі соціальних служб минулого року розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галина Кучер. Вона ознайомила присутніх з напрацюваннями Єдиного центру соціальних послуг – першого в Україні пілотного проекту, який з початку минулого року працює в Умані.
– Завдяки використанню спільних даних нам легше виявляти сім’ї, що опинились у скрутних життєвих обставинах, – поділилась досвідом Галина Михайлівна, – плюс також у тому, що один фахівець надає комплекс послуг конкретній сім’ї.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x