Міські голови Золотоноші та Сміли обмінювалися досвідом

Міські голови Золотоноші та Сміли обмінювалися досвідом

Міська влада активно налагоджує стосунки із нещодавно обраною новою командою керманичів Сміли. Переймати досвід одне в одного є в чому, адже обидва населених пункти схожі не лише за своїм статусом, але й соціально-економічним життям. Про це «Нова Доба» дізналася з сайту «Золотоноша».

Місто обласного значення Сміла загрузло у політичній та комунальній кризах задовго до жовтневих місцевих виборів. Відставка колишнього міського голови, неприємна ситуація з тарифами, постійні скандали із підприємствами у сфері ЖКГ зовсім не додавали оптимізму місцевим жителям. За результатами волевиявлення сміляни обрали своїм мером людину в політиці нову та вельми цікаву.

Олексій Цибко ще задовго до дня голосування імпонував багатьом у першу чергу як особистість. До того ж, підготовка до виборів з його боку була технічно і технологічно якісною, чого зовсім не можна сказати про інших членів перегонів. Мешканці ж Сміли за останній рік показали свою позицію чітко: жодному з місцевих чи чужих політиків не вірять, а за потреби позбавлять будь-кого “мерського” крісла, якщо не побачать бодай якихось змін.

Новий мер – відомий у місті громадський активіст, чемпіон Європи з регбі, екс-керівник Федерації регбі України, боєць батальйону «Дніпро», котрий пройшов Іловайську трагедію – судячи з перших кроків, надії громади має виправдати. Розпочав Цибко трудову діяльність ефектно: прямо під час інавгурації своїми першими розпорядженнями, в присутності усього залу, звільнив керівників підприємств, які встановили неприпустимі тарифи на тепло- та водопостачання у Смілі. Також пообіцяв розпочати нещадну боротьбу з хабарництвом, протекціонізмом та корупцією.

Нині нова команда смілянських очільників затіяла ледь не революцію, в гарному сенсі цього слова. Головний упор на якісний та незалежний аудит діяльності міста. Не забувають тамтешні посадовці і переймати досвід у колег, котрим свого часу вдалося зробити немало якісних кроків. Увагу сміляни звернули на Золотоношу, побачивши позитивну динаміку змін у сусідньому місті.

Відвідавши у середу наше місто, команда керманичів Сміли (міський голова, заступник по ЖКГ Володимир Старик, заступник з гуманітарних питань Людмила Осейко) вирішила поєднати приємне з корисним, зустрівшись із золотоніськими посадовцями та відвідавши прес-конференцію щодо реформи місцевої медичної галузі.

Говорити справді є про що, адже за динамічними змінами сучасності встигати справді складно. До того ж, у обох команд налічується вже чимало цікавих напрацювань. Окрім нашого міського голови, заступників та секретаря Міськради, поспілкуватись виявив бажання і депутат Обласної ради Віктор Полозов. Найперше, що зацікавило гостей нашого міста – це реформування галузі охорони здоров’я. Золотоніські посадовці чесно зазначили, що про про якісь успіхи говорити дуже рано. Проте, представники Сміли, дізнавшись про напрацювання у створенні системи сімейної медицини, увечері того ж дня запросили до себе представників громадської ініціативи “Рух реформ”, аби ті сформували якісний аналіз медичної сфери, подібний до золотоніського.

Піднімали питання житлово-комунального господарства, особливо нашумілу нашу кампанію «Місто власними руками», законодавчі проблеми та лабіринти із пільговим перевезенням містян.

Олексій Цибко, в свою чергу, здивував тезами про повний аудит виконавчої та економічної діяльності міста, замовлений солідній харківській компанії. Також вельми цікавою виглядає ініціатива запровадження «картки містянина», що дозволить не лише здійснити локальний перепис населення для полегшення подальших рутинних робіт, але й автоматизувати надання багатьох послуг.

Зустріч посадовців, зважаючи на порозуміння та готовність вчитися з обох сторін, далеко не остання. Сміла ж, на думку керманичів Золотоноші, є реально одним з найперспективніших населених пунктів регіону разом із нашим містом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x