У Катеринополі відбувся творчий вечір Анатолія Фартухова

У Катеринополі відбувся творчий вечір Анатолія Фартухова

Вечір відбувся у центральній районній бібліотеці. На нього завітали шанувальники поезії, прихильники таланту поета, талановитого педагога, благодійника, жителя Катеринополя Анатолія Юхимовича Фартухова, — людини, справжньою зброєю у житті якої було, є і залишається слово.

Спілкуючись тривалий час із цим кремезним чоловіком, котрий має чітку громадянську позицію, не любить брехні та обману, щиро вболіває за рідну державу, і в свої поважні роки їздить велосипедом, інколи ловив себе на думці, що, мабуть, саме такими й були запорозькі козаки — справжніми патріотами рідної землі, для яких її свобода і воля були понад усе, сильними не тільки духом, а й тілом.
45 із своїх 80 років Анатолій Юхимович сіяв розумне, добре і вічне. Його вихованці є в різних куточках України. Праця педагога була гідно оцінена державою. А.Ю.Фартухов нагороджений медаллю «За трудову доблесть»(1970), а в 1987-му йому було присвоєно звання «Заслужений учитель України». Один із засновників першого Незалежного інтелектуального центру (НІЦ) в Україні (м. Київ). Відновив традицію рукописної книги. Заснував у Вільному Інтелектуальному Просторі серію «Українська народна бібліотека».

— Закоханий у красу Шевченкового краю, в його працьовитих людей, поет і понині чаклує над словом. Його поетичний голос давно почули читачі багатьох республіканських, обласних часописів, альманахів, окрім того, має і власні поетичні збірки, — відзначає завідувач відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Наталія Фартух. — Вийшли у світ книги «Думи українця: політична палітра України» у віршах, книга «Бартер», яка друкувалась в газеті «Урядовий кур’єр». 1999 року були надруковані роздуми «Про Великий Державний Герб України», «Інтелектуальна монада», «Жива Україна», в 2000 році видав збірку «Сімейні вірші: симфонія родинного життя», 2009–го вийшла друком «Хроносумія», а в наступному – «Чари кохання».

У його ліричній та громадянській поезії сучасність раз у раз тісно переплітається з минувшиною, автор незримими нитками ніби єднає нас із предками для того, щоб пам’ять про їхню звитягу та доблесть не зникала у круговерті буднів, а жила в серцях і душах прийдешніх поколінь.

На творчому вечорі ювіляра від імені шанувальників його таланту вітала директор Катеринопільської центральної районної бібліотеки Любов Приємська. А маленькі внучки побажали дідусеві здоров’я, щастя та миру. Побажання нових творчих здобутків, міцності духу й тіла висловлювали А.Ю.Фартухову вдячні читачі. Учні ліцею читали вірші і отримували в подарунок книги з автографом Анатолія Юхимовича. Натомість ювіляр тішив присутніх своїми поезіями.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x