На Черкащині прогнозують дощі з мокрим снігом і заморозки

На Черкащині прогнозують дощі з мокрим снігом і заморозки

З 13 березня, як і попереджали в обласному гідрометцентрі, разом із північними вітрами розпочалося вторгнення холоду в наш регіон. За прогнозом, наступні три доби переважатиме сонячна та суха погода: вночі до 6º морозу, вдень до 6º тепла. Середня добова температура знизиться до 0-2° тепла, що в межах березневої норми, повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

З 18 березня синоптики чекають на активізацію циклонічних процесів, які принесуть значні опади у вигляді дощу та снігу на фоні подальшого надходження холодного арктичного повітря. Але це похолодання не буде тривалим. За попередніми розрахунками, поступове потепління на Черкащині прогнозується із 24 березня. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

У гідрометцентрі відзначають, що перші 13 днів цьогорічного березня видалися аномально теплими із середньодобовими температурами повітря 2-9º, що на 4-11° вище кліматичної норми. Дощу випало мало – 5-12 мм, тобто 15-36% місячної норми. Проте загальна кількість опадів з початку року по всій області становить більше норми та практично вдвічі більше, ніж минулого року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x