Найближчими днями в області прогнозують 13-18 º тепла

Найближчими днями в області прогнозують 13-18 º тепла

Закінчується березень 2016 року, який впевнено входить у дванадцятку аномально теплих за повоєнний період спостережень. За статистикою, саме за останні 30 років спостерігається така аномалія 1 раз у три роки. Найтеплішими, із середньомісячною температурою повітря 6º, видалися березні 1990 та 2014 років, про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань.

30 березня у народі відзначають «Теплого Олекси». У цей день, зазвичай, пасічники виставляють бджоли на пасіку. І цьогоріч, теплі повітряні маси із південного заходу та денний сонячний прогрів підвищать денну температуру повітря впродовж 30 березня – 1 квітня до 13-18º, вночі також тепло – 2-7º тепла. Упродовж робочого тижня прогнозуються періодичні дощі різної інтенсивності, лише 29 березня – без істотних опадів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаському обласному центрі з гідрометеорології.

Із 2 квітня під впливом тилової (холодної) частини Балтійського циклону в регіоні дещо похолодає, однак позитивний температурний фон збережеться. Упродовж доби температура повітря становитиме 2-8º тепла.
Варто зазначити, що одним, із найбільш небезпечних явищ для сільського господарства у квітні вважаються заморозки. Тому метеорологи Черкаського гідрометцентру провели аналіз цього явища із 2000 року та зробили наступні висновки:
у квітні нічні морози бувають часто: на початку місяця – 87%, (найнижче 9º було 3 квітня 2014 р.), у кінці місяця – 67% (найнижче 5º було 27 квітня 2003 р.).
У травні заморозки спостерігалися лише у першій декаді – 40% (найнижче 5º було 4 травня 2007 р.).
До речі, за останні 16 років після 8 травня заморозки у повітрі не спостерігалися.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x