Валерій Воротник звинувачує своїх політичних опонентів у припиненні роботи «Антени»

Валерій Воротник звинувачує своїх політичних опонентів у припиненні роботи «Антени»

Телеканал «Антена» раптово припинив свою трансляцію в кабельній мережі. Редакція телеканалу заявляє про втручання у свою роботу політичних опонентів керівника телекомпанії. На думку директора «Антени», його вороги мають вплив у центральних владних органах. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Телеканал «Антена +» був заснований у 1996 році на базі газети «Антенна». Права на володіння підприємством розділили порівну Валерій Воротник та приватна компанія, якою керував Ігор Калашник.

Згодом канал працював зі складнощами через втручання у його роботу. У 2011 році «Антенна +» припинила свою роботу до 2014 року.

– Наступного дня після втечі Януковича до мене прийшли мої друзі активісти з пропозицією знову включити канал. Я вже й не сподівався на це, адже кілька років приміщення стояло розгромлене, обладнання зіпсоване. Ми звернулися до директора черкаської філії «Волі» і за кілька годин ми відновили мовлення, – розповідає Валерій Воротник, директор ТОВ «Телекомпанія Антена».

Роботу канал почав із новою назвою «Антена» та у форматі громадського мовлення – не було конкретного власника, який би диктував редакційну політику. Оскільки канал перейшов у кабельну мережу, його колектив відмовився від виробництва розважальних програм і зосередився на трансляції новинних матеріалів. Добірку відеоповідомлень про події міста демонстрували цілодобово. Невелика команда каналу виробляла від 7 до 25 сюжетів у день. Окрім того, колектив ЗМІ представив у ефірі ряд журналістських розслідувань, зокрема, про крадіжки в «Обленерго», земельні махінації з ділянками біля «Селени» та кооперативом «Поляна».

– 8 квітня нашу трансляцію у кабельній мережі «Воля» вимкнули. Матеріали, які готували журналісти не вийшли в ефір. Це можна трактувати як припинення засобу масової інформації. Але жодних претензій до оператора ми не маємо, – заявив Валерій Воротник.

Як пояснює директор каналу, 18 лютого цього року «Антена» подала до Національної ради з питань ТБ та радіомовлення заявку на отримання ліцензії. За місяць, який був відведений на її розгляд, рада не надала жодної відповіді. Коли Валерій Воротник з цим питанням звернувся до владних органів, його запевнили: «ліцензію нададуть, продовжуйте працювати».

8 квітня трансляцію телеканалу раптово припинили. Згодом директору «Антени» в НРТКУ повідомили, що канал не має права на ліцензію: мовляв, засновником ЗМІ не може бути громадська організація. Медіа повинне зазначити у документах, хто кінцевий бенефіціарій, а таких у громадських організаціях, як відомо, не може бути.

Адміністрація «Антени» вже звернулася до національних та міжнародних правозахисних організацій. Валерій Воротник задумується над тим, щоб піти з посади директора телекомпанії, однак у такому разі, він усе-таки буде надалі підтримувати ЗМІ:

– Якщо наших опонентів дратує саме я, я піду з посади директора. Однак це не означає, що я покину «Антену».

Телеканал отримав запрошення на участь у засіданні Нацради щодо розгляду їхньої заявки. Як вирішили долю «Антени», оголосять 14 квітня у Києві.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x