Відсьогодні в дитячих садках завершився опалювальний сезон

Відсьогодні в дитячих садках завершився опалювальний сезон

Відсьогодні в дошкільних закладах Черкас буде припинено подачу тепла. Відповідне рішення сьогодні прийняли члени виконавчого комітету, враховуючи прогнозні показники цьогорічного квітня та пропозиції департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

А от у лікувальних закладах міста опалення подаватиметься традиційно до 15 квітня. Після чого – буде припинено.

Як пояснив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник, це викликано специфікою роботи медичних закладів міста. Зокрема, на відміну від дитсадків, де дітей увечері батьки забирають додому, у лікарнях цілодобово перебувають пацієнти. Тож для хворих необхідно забезпечити тепло у приміщеннях не лише вдень (коли нагрівається повітря надворі), але й у нічний час, коли температура ззовні істотно знижується.

Олег Михайлович також додає, що у Черкасах абсолютно всі заклади охорони здоров’я обладнані лічильниками та регуляторами тепла. Тому в змозі, самостійно контролювати температурні показники у лікувальних приміщеннях та, за потреби, знижувати обсяги подачі тепла (зокрема, вдень), яке витрачається на обігрів їх закладу. Тим самим – зекономивши кошти.

Нагадаємо, що у Черкасах подачу централізованого опалення у квартири містян припинено ще 7 квітня. Відповідне рішення, за винятком лікувальних та освітніх закладів, ухвалили на попередньому засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Головним аргументом на користь завчасного закінчення опалювального сезону у житловому фонді нашого міста, стало стійке зростання середньодобової температури попередні кілька днів. А також прогнози синоптиків, щодо істотного потепління, яке фіксуватиметься по області в найближчі два тижні.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x