Доглянуті руки – запорука здоров’я

Доглянуті руки – запорука здоров’я

Ваше здоров’я – у ваших руках, а саме в долонях. За таким підходом метод голковколювання Су-Джок допомагає вилікуватися від хвороб нирок, печінки, серця, артритів, артрозів та стресових станів, а також позбутися проблем із тиском, гормонами й енергетично врівноважити всі системи організму. Су-Джок – китайський метод лікування голками, якому вже понад 2 тисячі років. Його принцип простий: на долонях і пальцях розташовані зони відповідності внутрішнім органам і енергетичним каналам нашого тіла. Впливаючи на них голками, лікують і тіло, і душу.

Практичний психолог, голкотерапевт та фахівець із нетрадиційної медицини Ольга Гуркова розповідає, що, за східною медичною філософією, всі хвороби виникають або від надлишку енергії в тілі (це й запальні процеси, і висока температура), або від її нестачі (від цього – брак сил, холодне тіло тощо). За допомогою голок можна як прибрати зайву енергію з тіла та перерозподілити її, так і дати її – насити тіло теплом.
– Тіло має дуже багато точок, які пов’язані з внутрішніми органами. Наші долоні – це мапа всього тіла. На ній є і очі, і вуха, і серце, і нирки, і печінка. Фактично будь-який орган. За допомогою голок та впливу на точки долонь можна врегулювати їхню роботу. Також можна налагодити гормональну систему організму. Така терапія дуже корисна людям, які мають проблеми з тиском, – говорить Ольга Гуркова.

Примітно, що нині голкотерапія набуває все більшої популярності серед українців і стає на один щабель поряд із традиційною медициною. Водночас таке лікування майже не має побічних ефектів та вікових обмежень. Від 12 років і хоч до сторіччя – всі можуть бути пацієнтами «колючих лікарів».
– Саме такий спосіб лікування допомагає і при хронічних хворобах або медикаментозно «залікованих». У таких випадках хворобу потрібно, так би мовити, «вивести» в активний стан і наново пролікувати голками назавжди, – зазначає голкотерапевт. – У моїй практиці траплялися випадки, коли до голковколювання зверталися навіть перед тривалим медичним лікуванням, щоб насити тіло енергією, надати йому сил на боротьбу.

Голка в кожного індивідуальна, як індивідуально визначають і кількість сеансів. Зазвичай кількість відвідувань «колючого» лікаря коливається від 3-х до 10-ти. Усе – залежно від хвороби та стану пацієнта. Триває сеанс від 30 хвилин. Голки дають змогу цілеспрямовано впливати на орган, який хворіє, при цьому не порушуючи цілісність інших систем організму. У цьому головна перевага голкотерапії над традиційною медициною, коли, лікуючи одну хворобу, можна нажити собі ще дві.
Водночас альтернативна медицина допомагає поглянути на проблему зі здоров’ям комплексно, охопивши психосоматику: коли тіло внутрішніми хворобами реагує на зовнішні стреси.
– Так, у голкотерапії та й у нетрадиційній медицині зокрема, є розуміння того, що сильний стрес викликає гостру реакцію, тіло починає відповідно реагувати. Наприклад, депресія і тривоги викликають хвороби легенів, злість – проблеми з печінкою, а страх – нирки й сечовий міхур. Яскравим індикатором таких реакцій є діти. Сильний страх у дітей викликає нічний енурез, тому що від страху спрацьовують нирки, холод іде тілом, – пояснює пані Ольга. – Альтернативна медицина – це не лише голки. Це всебічне охоплення як свого фізичного тіла, так і духовного стану. Коли до мене звертається пацієнт, я обов’язково визначаю йому дієту, змінюємо спосіб життя і ставлення. Людина має розуміти, що в себе потрібно вкладати час і увагу. Тіло й психіка – як кентавр: нічого не функціонує окремо, все зв’язано в єдину систему.

Для наших читачів голкотерапевт та фахівець нетрадиційної медицини Ольга Гуркова надала кілька корисних порад. Найперше – дбати про свої руки. Це корисно для людей, які багато працюють руками, особливо в сільському господарстві. Щодня за допомогою спеціальних масажерів Су-Джок, які продаються майже в кожній аптеці, робити масаж рук та кожного пальця. Для збільшення енергії в тілі, покращення настрою масажер має бути червоного або зеленого кольорів.

Анна Крутіхіна

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x