Рятувальники тренувалися на Черкаській ТЕЦ

Рятувальники тренувалися на Черкаській ТЕЦ

13 квітня на території Черкаської теплоелектроцентралі були проведені тактико-спеціальні навчання на тему: «Гасіння пожеж на трансформаторних підстанціях». Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Відповідно до плану проведення навчань передбачалося проведення 2-х етапів: профілактичного та практичного. Під час першого етапу фахівці зосередили увагу на протипожежний стан об’єкта, перевірили стан протипожежного водопостачання, наявність засобів первинного пожежогасіння та протипожежних під’їздів пожежної техніки.

Під час практичного етапу рятувальники відтворили обставини пожежі, що виникла на ТЕЦ у жовтні 2013 року. Так само відпрацьовувалися спільні дії обслуговуючого персоналу об’єкту та співробітників ДСНС щодо ліквідації наслідків НС.

Так, згідно тактичного задуму, через коротке замикання електрообладнання, в одній із трансформаторній підстанцій сталася пожежа з подальшим виливом мастила. Пожежу було виявлено співробітниками ТЕЦ, які сповістили керівництво об’єкта й викликали рятувальників.
Місцева добровільна пожежна дружина провела комплекс першочергових заходів, спрямованих на ліквідацію пожежі та евакуацію персоналу.

Завдяки спільним діям персоналу оперативної зміни об’єкту та співробітників «Служби порятунку» умовну пожежу на об’єкті вдалося ліквідувати, мінімізувавши цим самим наслідки надзвичайної події для населення міста.

Загалом у навчаннях взяли участь 8 рятувальників аварійно-рятувального загону спеціального призначення, 18 працівників від Черкаської ТЕЦ та пожежна техніка.

Під час аналізу навчань заступник начальника аварійно-рятувального загону – начальник аварійно-рятувальної частини Євген Ткаченко зазначив: «Черкаська ТЕЦ належить до стратегічно важливих об’єктів міста. Тому проведення навчань на ньому – це нагода не лише вчергове практично відпрацювати спільні дії персоналу об’єкта, а й пожежно-рятувальних підрозділів черкаського гарнізону.».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x