Рятувальники провели профілактичний рейд у черкаському парку

Рятувальники провели профілактичний рейд у черкаському парку

14 квітня співробітники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС у Черкаській області вирішили провести профілактичний рейд в одному з найулюбленіших місць відпочинку черкащан – «Сосновому бору», що в обласному центрі. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

Співробітники ДСНС спілкувалися з громадянами різних вікових категорій. Фахівці Служби порятунку акцентували увагу відпочивальників на необхідності суворого дотримання правил пожежної безпеки в екосистемах. Наголосили на забороні спалювання залишків рослинності, розведення багаття у лісі, торфополях, та поза межами рекреаційних зон.

Інспектори Держслужби розповіли відвідувачам парку, як безпечно розвести вогнище та роз’яснили їм правила безпечної поведінки у лісовій та парковій зоні.

– Оскільки ми проживаємо в багатоповерхівці, виїхати на природу та посмажити шашлик для нас значна подія, майже велике свято. Під час відпочинку ми завжди уважно ставимося до вогнища, конролюємо його, а покидаючи місце відпочинку, прибираємо за собою та гасимо багаття, – розповів черкащанин Віталій.

Щоб відпочивальники краще засвоїли інформацію, фахівці ДСНС роздали листівки попереджувального характеру «Не допустіть пожеж в екосистемах!».

Довідка: На Черкащині триває надзвичайно тепла та суха погода. Підвищений температурний режим та вітер – чинники, через які збільшується пожежна небезпека в лісах та паркових зонах області. Та найголовнішим серед причин небезпек для екосистеми був і зостається людський фактор. Найменша необережність людини із вогнем, особливо у лісі чи поблизу нього, може спровокувати масштабну пожежу.

Черкаські рятувальники посилюють профілактичні заходи щодо попередження пожеж на відкритих територіях, в лісах та паркових зонах. Особливої важливості набуває це питання у період відпочинку на час Великодніх та Травневих свят.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x