Герої Черкащини отримали почесні нагороди

Герої Черкащини отримали почесні нагороди

Учора, у перший день Холодноярівських вшанувань бійців полку «Азов» та курсантів військово-морського факультету Національного університету «Одеська морська академія» нагородили почесними відзнаками «Холодний Яр». Їх бійцям у Долині Троянд вручив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Овчаренко.

За відданість батьківщині та українському народові, мужність та стійкість, виявлені при виконанні завдань у зоні проведення антитерористичної операції відзнаку «Холодний Яр» отримали п’ятеро бійців полку «Азов». Ще чотири нагороди урочисто вручили чотирьом курсантам військово-морського факультету Національного університету «Одеська морська академія», які не прийняли присягу держави-агресора та заспівали гімн України на плацу Севастопольського військово-морського училища ім. П. Нахімова.

Четвертокурсник «Одеської морської академії» Євген Сірошенко, якого за активну громадянську позицію та проявлений патріотизм нагородили відзнакою «Холодний Яр», відзначив, що для нього, як для військового, ті вчинки холодноярівських героїв є символом сили, віри у прекрасне майбутнє України.

– У моєму серці горить вогник радості, тому що я українець, – зазначив Євген Сірошенко. – Що я народжений тою країною, яка виростила і виховала сотні поколінь героїв. Ми пам’ятаємо боротьбу наших предків і присягаємося продовжити їхню святу справу.

– Наші військові й нині відстоюють незалежність України, – зазначив заступник очільника області Сергій Овчаренко. – Тож, у ці дні, коли ми вшановуємо тих, хто віддав своє життя за волю нації та незалежність нашої держави, радий вручити нагороди усім тим, хто продовжує боротьбу, особливо зараз. Запрошую кожного з вас у це свято пам’яті, віри й надії, згадати про наших славних предків.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x