Топ-5 продуктових поєднань, корисних для здоров’я

Топ-5 продуктових поєднань, корисних для здоров’я

Поживні й смакові якості того, що ми їмо, залежать ще й від правильного поєднання продуктів. Якщо знайти продуктові «вдалу пару», – користь від нього може зрости в рази. Пропонуємо варіанти ідеальних харчових комбінацій. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

1. Квасоля і помідори. Разом вони сприяють кращому засвоєнню заліза, яке, як відомо, необхідне нам для підтримки гемоглобіну в нормі й насичення киснем крові, м\’язів і мозку. Якщо їсти горох, сочевицю або квасолю разом із відомими джерелами вітаміну С (помідори, цитрусові, ягоди), то засвоїти залізо організму стане набагато простіше. Відмінний корисний салат вийде з червоної квасолі і помідорів з оливковою олією.
2. Зелений чай і лимонний сік. Ця пара постачатиме організму антиоксиданти, з яких найпотужніший – катехін. Він міститься в зеленому чаї і заслужив репутацію відмінного профілактичного засобу від серцево-судинних захворювань. Якщо додати в зелений чай лимонний сік, це сповільнить розпад катехіну в нашій травній системі і дозволить органам його легше засвоїти. На одну чашку чаю буде достатньо соку половинки лимона. При бажанні його можна замінити лаймом або грейпфрутом.

3. Йогурт і банани. Таке поєднання прискорює відновлення м\’язів після занять спортом.
4. Риба і вино. У помірних дозах червоне вино корисне. Італійські дослідники стверджують, що воно сприяє засвоєнню Омега-3 жирних кислот.
5. Яблука і малина. Ці фрукти підсилюють можливості антиоксидантів протистояти серйозним хворобам, в тому числі й онкології. Яблука з малиною можна вживати як у свіжому вигляді, так і у фруктовому салаті, посипаним зверху волоським горіхом.
6. Зелений салат і рослинні олії. Свіже листя салату корисне саме по собі. Але набагато корисніше і смачніше вживати його разом із будь-якою рослинною олією (соняшниковою, оливковою, лляною). Антиоксиданти каротиноїди, приховані в зеленому листі салату, за рахунок рослинних жирів краще засвоюються організмом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x