Протипожежні навчання провели для школярів на Канівщині

Протипожежні навчання провели для школярів на Канівщині

Які основні причини лісових пожеж та як поводити себе у лісі, щоб не завдати шкоди, розповідали ліплявські лісівники учням Келебердянського НВК. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Село Келеберда зусібіч обступили зелені насадження. Там діти проводять багато вільного часу, особливо влітку на канікулах. Тому до навчань із пожежної безпеки директор школи Валентина Мірошник вирішила залучити і лісівників.

Помічник лісничого Ліплявського лісництва ДП «Золотоніське лісове господарство» Андрій Голуб розповів дітям, що найчастіше пожежі в лісі виникають через людську необережність: «Десь підпалили суху траву, десь багаття не загасили, воно може потроху тліти, а вітер подув – і вже маємо пожежу». Лісівник пояснив, як важко буває загасити полум’я, що охопило насадження, якої шкоди завдає вогонь усьому живому та наскільки небезпечним є для самого села.

У школу спеціально приїхала пожежна машина лісництва. Спеціально було розпалене багаття, а потім дітям показали, як техніка під керівництвом лісівників гасить вогонь.

«Правильно проведена інформаційна робота, докладні роз’яснення значно ефективніші, ніж найкраща пожежна техніка. Особливо, якщо йдеться про дітей та їхню безпеку. Бо машинами ми приїжджаємо, коли вже треба рятувати ліс, коли частина насаджень уже пошкоджена. А краще до такого не допускати, стежити за собою і думати про наслідки своїх дій», – відзначив директор Золотоніського лісгоспу Микола Бас.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x