У Свидівку розпочалася обласна військово-патріотична гра «Сокіл»

У Свидівку розпочалася обласна військово-патріотична гра «Сокіл»

На базі козацького дитячого табору «Дахнівська Січ», що у селі Свидівок, учора стартував обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» (Джура). На ці змагання прибув 21 рій зі всієї області, учасники яких вже встигли облаштувати намети на території табору. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

На урочистому козацькому колі ройові доповіли про збір. Під звучання Державного Гімну України переможець обласного етапу гри у 2015 році рій «Ратиборець» підняв Державний Прапор України. Також у рамках заходу відбулася передача перехідного козацького символу ІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Для участі у грі рої благословив отець Володимир Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Звертаючись до присутніх, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Березань наголосив, що беручи участь у грі, юні патріоти загартовуються не лише фізично, а й морально, що знагодиться у подальшому житті та служінні Україні.

Оксана Сімушіна побажала учасникам наснаги у проходженні випробувань, а головне – знаходження нових однодумців, товаришів по духу – друзів.

– Дивлюся на вас і душа радіє. Згадую листи, які ви нам надсилали. Пам’ятайте свою історію. Ви – наше майбутнє, ви всі – одна велика сім’я, – звернувся до присутніх Сергій Очеретній, старший сержант, командир відділення 90-го окремого аеромобільного батальйону, захисник Донецького аеропорту.

Попереду в учасників гри три дні, сповнені цікавими конкурсами, завданнями, дружніми бесідами біля вогнища. 22 травня підіб’ють підсумки гри та нагородять переможців.

Переможець гри представлятиме Черкащину на всеукраїнському етапі, проведення кого планується на базі Українського дитячого центру «Молода гвардія» в Одесі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x