Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування

Звернення до Міністерства освіти про переголосування 2 туру виборів ректора ЧДТУ підписав колектив закладу сьогодні на зборах. Датою повторного туру в університеті визначили 10 червня. Про це повідомляє власний кореспондент«Нової Доби».

Нагадаємо, фінальний тур виборів ректора Черкаського державного технологічного університету так і не відбувся. Явка на вибори ректора ЧДТУ склала 95 % виборців. Однак із 593 виданих бюлетенів 121 визнали недійсним, з них 111 були такими, на яких жодних позначок не було взагалі. Викликані на місце події експерти правоохоронних органів припускають, що були використані зникаючі чорнила. Виборча комісія визнала голосування недійсним. Триває слідство.

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосуванняЗ огляду на зрив голосування, схвильований колектив університету зібрався на збори. Голова оргкомітету, проректор з гуманітарно-виховних питань Валентин Лазуренко повідомив:

– За протоколом, Максим Мусієнко набрав 45% голосів, Сергій Назаренко – 30 %. Відповідно до нормативної бази, вибори є такими, які не відбулися, оскільки жоден кандидат не набрав 50% голосів виборців, які були залучені до голосування, а це 593 особи. Той, хто зробив таку диверсію, він понесе відповідальність, по-перше, перед вищими силами. Тому що це плювок в обличчя колективу і зневага до виборчої кампанії. По-друге, він понесе покарання перед законом, – зазначив Валентин Миколайович.

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування Голова виборчої комісії Лариса Чепурда заявила, що під час організації виборів та у дні проведення голосування жодних передумов до зриву виборів не було. Скарг не висловлювали ані представники міністерства, ані спостерігачі, ані кандидати, які контролювали обидва тури.

– Ми фіксували кожну дію. Спостерігачі робили свої позначки. Перевірені всі кабінки, кожна ручка підписана, скриньки були опломбовані. На якому етапі стався збій і хто з членів колективу поставився таким чином до 95% виборців… Під час підрахунку голосів ми враховували всі позначки, навіть якщо хтось проткнув аркуш біля прізвища кандидата.

Лариса Михайлівна назвала два варіанти подальшого розвитку подій: або Міністерство освіти і науки, як засновник закладу, призначає повторне голосування з огляду на те, що тур не відбувся через втручання, або, як вимагає закон, через два тижні буде оголошений новий конкурс на посаду очільника університету.

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосуванняОлег Григор, перший проректор заявив про збір підписів працівників на підтримку пропозиції про повторне голосування:

– Було підроблено чи фальсифіковано вибори. Моя позиція така: зібрати відкриту вчену раду і звернутися до Міністерства з пропозицією призначити повторно другий тур виборів. Нехай кожен член колективу підпишеться. З моїм підписом, оскільки в.о. ректора є зацікавленою особою. Якщо ми за два тижні не ліквідуємо цю проблему, нам доведеться усім шукати роботу. Я за те, щоб зберегти цей університет. Я горджуся тим, що більше двох третин життя провів у цих стінах: навчався і працював, – зазначив Олег Олександрович.

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування Безпосередньо на зборах підготували аркуш для підписів і передали його рядами присутніх.
Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосування Максим Мусієнко вважає, що наявних результатів голосування достатньо, щоб визнати його перемогу:

– Ви мене підтримали. Результати очевидні. Я за це дуже дякую. Думка колективу для мене визначальна і ми її повинні зараз захистити. Жодної другої виборчої кампанії бути не повинно, – звернувся до колективу Максим Павлович.

Згодом Максим Мусієнко повідомив:
– 90 бюлетенів мали помітку, однак вони були зроблені чорнилами, які зникають. За попередніми даними, з них 71 голос був відданий мені і 19 за Сергія Назаренка. З цими цифрами я набрав 339 голосів, тобто 57%.

Максим Павлович вважає, що голосування зірвали тому, що у виборчий процес втрутилася третя зовнішня сила. Хто ця сила – конкретно не говорить, адже «не хоче опускатися до рівня пліток». Натомість кандидат на посаду ректора охоче ділиться думками про заклад, який прагне очолити:

– Університет один із найкращих, на мою думку, і доказом цьому є я. Від студента першого курсу до доктора наук я дійшов за 13 років. Це означає, що тут найпотужніший викладацький склад, – зазначив Максим Павлович.

Лідер виборчих перегонів говорить: із суперником, виконувачем обов’язки ректора університету Сергієм Назаренком у них мирні ділові стосунки.

– Вперше я з ним зустрівся у день першого туру після оголошення результатів. Жодного тиску з його боку не було. Не було сварок, усе цивілізовано. Ми домовилися: той, хто програє, потисне супернику руку і побажає всього найкращого університету. Якщо я програю, так і зроблю.

Після зірваних виборів у ЧДТУ хочуть повторного голосуванняСергій Назаренко, в.о. ректора, із перемогою суперника погоджується:

– Колектив проголосував за нього. Я відкрито заявляю, що не буду оскаржувати результати виборів і затягувати справу. Я за те, щоб швидше був підписаний контракт із ректором. Лишати заклад не збираюся, я тут працюю професором. Мені треба буде чесно дивитися людям в очі. Я підтримую ідею переголосувати і поставити крапку в цій історії.

На запитання про те, кому може бути вигідно зірвати вибори очільника альма-матер, в.о. ректора натякнув на колишню ректорку Тамару Качалу:

– У цьому зацікавлена лише одна людина. Та, яка судиться з університетом, яка періодично виграє справи. Та, стосовно якої тривають 6 кримінальних проваджень.

Сергій Назаренко зазначив, що адміністрація університету зробить усе можливе, щоб ситуація, що склалася, не вплинула на перебіг вступної кампанії і не попсувала репутацію закладу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x