Геннадій Бобов надав допомогу школі на Шполянщині

Геннадій Бобов надав допомогу школі на Шполянщині

Школа в селі Сигнаївка, що на Шполянщині, діє вже протягом понад ста років. Еволюція освітніх закладів розпочалася з двокласної земської школи початку XX століття. Потім школа ставала семирічною, восьмирічною (з 1951 року), середньою (з 1954 року) і нарешті загальноосвітньою школою І-ІІІ ступенів (із 1993 року). З 2004 року в Сигнаївці працює НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів». Споруда, в якій він знаходиться, відносно нова. Її було введено в експлуатацію з 1 серпня 1990 року. Саме цього року в Сигнаївці створили школу-родину, яка об’єднала учнів, учителів і батьків в одну родину.

Школа-родина має свою історію, традиції й досягнення. Так, у 2006 році у Всеукраїнському конкурсі на кращу модель сільської школи майбутнього наш навчальний заклад увійшов до десятки кращих шкіл України, а в номінації «Школа-родина» посів 1-е місце. Учасниками навчально-виховного процесу є учні, вчителі, батьки й усі жителі та трудові колективи всього мікрорайону, випускники школи. Значну роль у цьому відіграє виконавчий комітет сільської ради.
Будь-який захід у школі проходить із високою активністю батьків, а скеровують їхню роботу рада закладу та батьківський комітет. Сільський голова є членом ради й відповідає за зміцнення навчально-матеріальної бази закладу.
У навчальний заклад шкільним автобусом під’їжджають 27 учнів із двох сусідніх сіл. Було знайдено спільну мову з сільськими головами, й нині всі учні 1-4 класів, а також ті, які навчаються в 5-10 класах, харчуються за рахунок бюджету цих сільських рад.
Спільно з батьками третій рік поспіль у Сигнаївській школі працює соціально-психологічний клуб «Бумеранг». Учасниками та акторами клубу є батьки, вчителі й учні школи-родини, які підготували та представили глядачам вистави не лише для членів школи-родини, а й громадськості сіл Сигнаївка, Надточаївка й Бурти. «Німий біль», «Заглянь у вічі старості», «Недитячий погляд на війну», «Жорстокість та насилля», «Бо ти на Землі людина…» – ці теми надихають кожного на думку: «Життя дається тільки раз, і прожити його варто гідно». Вони не залишали байдужим жодного глядача в залі.

У школі працює 4 танцювальні колективи, хорео­графічні постановки яких є окрасою кожного свята. У квітні 2016 року учні разом із керівником танцювальних колективів закладу Лілією Сергіївною Гладун стали лауреатами обласного конкурсу «Талант + талант», а в травні цього року – учасниками й переможцями Все­українського фестивалю козацької і патріотичної пісні. Учні об’єднанні в дитячо-юнацьку організацію «ВІТА» (веселі, ініціативні, творчі, активні), роботу якої скеровує президентська рада. На високому рівні проводиться військово-патріотичне виховання молоді – учні є активними учасниками військово-патріотичної гри «ДЖУРА-СОКІЛ», створено «Сигнаївський рій».
Міцні партнерські стосунки склалися у нас із шістьома вищими навчальними закладами, де продовжують здобувати освіту наші випускники. Без перебільшення можна сказати, що шкільна освіта є фундаментом для вищої школи й науки. Тому щорічно укладаємо договори з цими вишами, організовуємо зустрічі представників та учнів, популяризуємо дні відкритих дверей. У підсумку отримуємо подяки від цих вузів за виховання й навчання наших випускників.
Маючи значний досвід спільної роботи ради школи, батьківського комітету, громадськості села, шефів-меценатів, переконливо стверджуємо, що їхня ефективна робота – це запорука стабільного роз­витку закладу. Всі наші парт­нери охоче надають будь-яку допомогу навчальному закладу – як у проведенні виховних заходів, так і в ремонті, обладнанні навчальних кабінетів, ігрових майданчиків, зони відпочинку школярів.

Для Сигнаївської школи-родини цьогорічний ласкавий травень видався надзвичайно насиченим на різноманітні свята, змагання, конкурси. Це й участь у І ра­йонному етапі Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Джура» (с. Лебедин), у Всеукраїнському фестивалі козацької та патріотичної пісні
ім. М. Моцика (м. Корсунь-Шевченківський), випускні бали вихованців дитячого садочка, учнів четвертого та одинадцятого класів, Свято останнього дзвоника.
Учні нашого закладу неймовірно талановиті, їхні виступи чарують і звеселяють серця глядачів, вони – активні учасники й переможці обласних конкурсів «Талант + талант», «На крилах пісні» та інших. Веселі пісні й запальні танці нікого не залишають байдужими. Особливе враження від виступів дітей отримують глядачі, якщо артисти в прекрасних сценічних костюмах. А ми такі маємо! І за це від усього серця хочемо подякувати нашому народному депутату Геннадію Борисовичу Бобову. Він відреагував на наш запит і допоміг юним талантам. За його сприяння в наших танцювальних колективів, яких у школі налічується чотири, з’явилося нове й ошатне сценічне вбрання. Тож на нещодавніх конкурсах юні таланти з Сигнаївки виглядали наче справжні зірки: старша група – в яскравих українських костюмах, середня група – у вишуканих бальних, а молодша група (гурт «Ромашечки») була особливо чарівливою.
Ми щиро бажаємо Геннадію Борисовичу міцного здоров’я, Божої благодаті й усіляких гараздів. Сподіваємося, що наше співробітництво та взаєморозуміння триватимуть і надалі. Адже здавна відомою є істина: лише людська доброта й милосердя врятують світ!

Віра Борисівна Зубріцька, заступник директора з виховної роботи Сигнаївського НВК

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x