В області налічується 1 200 фермерських господарств

В області налічується 1 200 фермерських господарств

Сьогодні очільники господарств зібралися на ХХІІІ конференцію Асоціації фермерів та землевласників Черкащини.

Про це повідомив власний кореспондент “Нової Доби”.

Зібрання відкрив голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини Віктор Григорович Гончаренко. Він зазначив, що кількість фермерських господарств збільшилася і зараз їхня кількість становить 1 200 по області. Голова Асоціації окреслив основні проблеми, які турбують землевласників: по-перше, це реєстр договору про оренду; землі історико-культурного призначення, не успадковані паї, підписання договорів про довгострокову оренду; по-друге, фальсифікована продукція (посівні матеріали, засоби захисту, власне готова продукція).

Єдине, що порадувало фермерів, це фіксований сільськогосподарський податок. Згадав і про нараду членів асоціації з губернатором, де розглядався стан перспективного розвитку фермерства, розвиток фермерської галузі, зокрема тваринництва, створення кооперативів.
Віктор Григорович також зазначив, що земля не має бути товаром, а повинна перебувати в державній власності й здаватися в довгострокову оренду фермерам.

На конференції були вибрані делегати, які відвідають ХХІV з’їзд Асоціації фермерів та землевласників України 14 лютого цього року.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x