Показники онкологічної допомоги на Чигиринщині погіршилися

Показники онкологічної допомоги на Чигиринщині погіршилися

Медична рада Чигиринської ЦРЛ дійшла висновку, що окремі показники онкологічної допомоги населенню погіршилися. Так, наприклад, дорічна летальність серед первинно виявлених онкохворих в 2013 році становить 32,4% (в 2012 році – 31,2%). Незначно поліпшилась ситуація з онкопрофоглядами: обсяги оглянутих жінок у 2013 році – 53,1 % (в 2012 році – 51,7%).

Про це «Новій Добі» повідомили в Чигиринській РДА.

Голова РДА Олександр Цисаренко з метою вивчення стану медичної допомоги та медичного обслуговування на селі відвідав фельдшерсько-акушерський пункт в селі Новоселиця. Аналізуючи роботу Новоселицького ФАПу по даному напрямку, Валерій Філоненко, головний лікар КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги» відмітив, що онкологічні профогляди, що проводяться в цій лікарській установі, мають найвищий показник в районі (83% у 2012 році, 75% – у 2013 році). Позитивно оцінена робота завідуючої ФАПом Любові Запорожець і в напрямку забезпечення доступності медичної допомоги та медичного обслуговування для населення. Адже вона обслуговує населення чотирьох сіл: Полуднівки, Чмирівки, Рублівки та Новоселиці. Протяжність сіл велика, а чисельність населення в них мала.

– Та надавати допомогу я маю всім, хто її потребує. Буває, що викликають вночі за 15 кілометрів від мене: збираюсь і терміново виїжджаю – обов’язок мій такий, – говорить Любов Анатоліївна.

Голова району доручив Ларисі Володимирівні Порожній та Валерію Микитовичу Філоненку провести глибокий аналіз причин низьких показників первинно виявлених онкохворих по всіх сільських закладах охорони здоров’я і розробити дієві механізми по покращенню даної роботи на місцях.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x