На Канівщині та в Черкасах відкрили Центри соціальної активності для літніх людей

На Канівщині та в Черкасах відкрили Центри соціальної активності для літніх людей

Віднедавна розпочали роботу ще два Центри соціальної активності для літніх людей. Зокрема: в Черкасах, на базі територіального центру соціальної допомоги Придніпровського району, та в селі Степанці Канівського району в стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування. Нагадаємо, в червні відкрився перший такий Центр в Умані. Про це «Новій Добі» повідомили в Черкаській ОДА.

Центр у Придніпровському районі має соляну кімнату, спеціально обладнану для проведення процедур галотерапії та тренажерний зал з новітнім обладнанням: велотренажером, орбітреком, біговою доріжкою, вібромасажером та тренажером Бубновського. У Центрі активного довголіття в селі Степанці створений кабінет лікувальної фізкультури, де можна проводити тренування та реабілітацію інвалідів, здійснювати лікувально-профілактичні процедури тощо. Є кімната організації дозвілля, укомплектована зручними меблями, потрібною офісною й побутовою технікою та медичним обладнанням.

– Такі центри необхідні людям поважного віку, – зазначив перший заступник голови Черкаської ОДА Віталій Коваль, відкриваючи Центр у Придніпровському районі міста Черкаси, – адже дають їм можливість підтримувати здоров’я й реалізувати свій життєвий потенціал, знаходити радість від спілкування.

Віталій Володимирович наголосив, що, крім мешканців міста Черкаси, Центр обслуговуватиме й жителів ближніх сіл: Червона Слобода, Степанки, Вергуни, Хутори, Хацьки.

Центри надають стареньким ще й побутові послуги – тут можна прати одяг чи білизну в автоматичній пральній машині, прасувати, ремонтувати одяг. Для відвідувачів проводять семінари-навчання за участю лікарів, надають консультації психолога, спеціалістів із питань соціального захисту та пенсійного забезпечення.

– Реалізація цих проектів відбулась у рамках програми Фонду Східна Європа «Створення центрів соціальної активності для літніх людей», яка фінансується Фондом «Монсанто», – повідомив директор Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА Руслан Чикало. – Аби отримати грант для відкриття центру, соціальні установи області розробляли проекти для участі в конкурсі на надання цільової благодійної допомоги.

Президент Фонду Східна Європа Віктор Лях відвідав новостворені Центри та запевнив, що співпраця з соціальними установами області продовжуватиметься і в подальшому.

Довідково:
У 2016 році соціальні заклади області вибороли три гранти Фонду Східна Європа на загальну суму 756 тисяч гривень для покращення надання соціальних послуг громадянам, які потребують соціальної допомоги. Зокрема, в стаціонарному відділенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Канівського району в с. Степанці реалізовано проект «Створення Центру соціальної активності для людей Канівського району» з бюджетом у 223 тис. грн. Вартість проекту «Центр активного довголіття для людей похилого віку» у терцентрі соціальної допомоги Придніпровського району – 283 тис. грн.

16 червня цього року в рамках співпраці з Фондом відкрили «Центр активного довголіття для людей похилого віку «Мальва» на базі управління соціального захисту соціального обслуговування Уманського міськвиконкому. До його складу увійшли комп’ютерний клас, шахово-шашковий клуб, фото справа та гурток народного співу і хореографії (вартість проекту – 250 тис. грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x