Майстриня з Монастирищини презентувала свої картини з соломи

Майстриня з Монастирищини презентувала свої картини з соломи

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї вперше презентувала свої роботи Ірини Шевчук з Монастирища. Займається майстриня виготовленням картин з соломи. Використовує вона матеріали лише природних кольорів, без додавання будь-яких барвників. На картини в основному йде житня соломка, але є роботи з ячмінної, житньої соломи чи з вівса. Для майбутніх картин пані Ірина вже заготовила й гречану солому, адже та має інший відтінок. Майстриня зізнається, що соломку не висвітлює й не підфарбовує, бо вважає, що в природі є дуже великий спектр кольорів. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Майстриня з Монастирищини презентувала свої картини з соломи

– Це така робота, яка дуже захоплює, коли починаєш виготовляти якусь деталь, відразу хочеться побачити як виглядатиме наступна, захоплює настільки, що працюєш цілодобово, – ділиться Ірина Шевчук.
Сюжети підбирає ті, які найближчі серцю. Тому в її творах переважає патріотична тематика.

– Дуже захопили мене розповіді про козака Мамая, адже в школі мало розповідали про козацькі часи, уже досить у дорослому віці почала черпати інформацію про них. Мене це надзвичайно захопило й я почала малювати їхні портери в різних варіаціях, – розповідає майстриня.

А займатися таким хобі жінка почала вже під час другої декретної відпустки. Згадала всі тонкощі цієї справи, яким навчала вчителька в школі. По суті, за словами майстрині, картини виготовляла їхня наставниця, а вони допомагали виготовляти деталі. Відтоді Ірина захопилась цією справою, але свої роботи почала створювати уже будучи дорослою.
Зараз майстриня намагається ускладнювати вишивку, використовувати складніші деталі.
Поряд з картинами в холі краєзнавчого музею розміщена й колекція народних скринь характерних для Середньої Наддніпрянщини. За словами заввідділу етнографії Вікторії Наумчук, таким чином у цій виставці своєрідно поєднано традиції і сучасність.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x