За матеріалами оперативних працівників фіскальної служби розпочато 42 кримінальні провадження

За матеріалами оперативних працівників фіскальної служби розпочато 42 кримінальні провадження

Піврічні підсумки діяльності підрозділів податкової міліції Черкаської області озвучив начальник оперативного управління головного управління ДФС у Черкаській області полковник податкової міліції Олег Дерев’янко.
За матеріалами оперативних працівників ГУ ДФС у Черкаській області в Єдиному реєстрі досудових розслідувань розпочато 42 кримінальні провадження, у тому числі – 26 за «тяжкими» статтями Кримінального кодексу України. З числа облікованих проваджень 40 відсотків припадає на кримінальні правопорушення за фактами ухилення від сплати податків. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

Поточного року відшкодовано збитків по кримінальних провадженнях на суму 3,4 млн грн. За результатами розгляду 10 кримінальних проваджень судовими органами винесено 8 обвинувальних вироків, згідно яких 8 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності з конфіскацією незаконно виготовлених підакцизних товарів орієнтовною вартістю 22,5 млн грн та 2 особи звільнено від кримінальної відповідальності в зв`язку з повним відшкодуванням завданих державі збитків.
За напрямом боротьби з кримінальними правопорушеннями у бюджетній сфері за матеріалами податкової міліції області з початку року розпочато 11 досудових розслідувань, пов’язаних з привласненням (розкраданням) бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем переможцями тендерних закупівель на загальну суму 12 млн гривень. За результатами проведених заходів забезпечено сплату у сумі 1,4 млн гривень.

Звітного півріччя в рамках кримінальних проваджень ліквідовано 2 «конвертаційних центри», загальний обіг проконвертованих коштів по яких складає 99,5 млн гривень. Переведення безготівкових коштів в готівку здійснювалося через банківські установи шляхом зняття грошових коштів з рахунків підконтрольних транзитно – конвертаційних підприємств. З метою забезпечення погашення нанесених державі збитків на банківських рахунках заблоковано 1,9 млн грн. Вжитими заходами з відпрацювання вигодонабувачів, що скористались послугами «конвертаційних центрів», забезпечено надходження до бюджету 2,1 млн гривень.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x