Можливість придбання новітнього томографа для черкаської лікарні розгляне виконком

Можливість придбання новітнього томографа для черкаської лікарні розгляне виконком

Відповідне рішення з ініціативи бюджетної комісії Черкаської міської ради розгляне одне із найближчих засідань виконкому. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Черкаської міськради.

Необхідність придбання комп’ютерного томографа для Третьої черкаської міської лікарні швидкої допомоги давно актуальна: у лікарні немає свого томографа і діагностику забезпечує приватний центр «СкенЛайф», якому міський бюджет щороку сплачує близько мільйона гривень за безкоштовні обстеження невідкладних хворих. Проте, як зауважує головний лікар Третьої черкаської міської лікарні швидкої допомоги Олександр Федорук, одне дослідження коштує 700-3000 гривень, близько 90 тисяч гривень на місяць з міського бюджету зовсім не пропорційні числу хворих, для яких обстеження вкрай необхідне, проте фінансово недосяжне.

– Цього року до «інших» видатків бюджету нашої лікарні закладено 5 мільйонів гривень, а це половина вартості томографа. Тож ми просимо у міста додати ще 5, аби придбати діагностику, необхідну для більшості відділень лікарні швидкої допомоги, – констатує Олександр Федорук. – Комп’ютерний томограф такої потужності дозволяє провести надточну діагностику більшості органів та систем організму. За рік пацієнтами лікарні швидкої допомоги стають біля 20 тисяч черкащан – і половині цих хворих, за протоколами лікування, необхідна томографічна діагностика.

– Томограф, який ми обрали за оптимальним поєднанням його можливостей та ціни, у 8 разів потужніший та інформативніший за томограф, який працює на базі обласної лікарні, – зазначає завідувач терапевтичним відділенням №2 Третьої черкаської міської лікарні швидкої допомоги Сергій Щукін. – Такого рівня діагностика просто критично необхідна людям із серцево-судинними хворобами (особливо легеневими тромбоемболіями), неврологічним хворим (з інсультами, черепно-мозковими травмами), хворим зі складними переломами та онкохворобами.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x