У Черкасах очікується зростання забруднення повітря

У Черкасах очікується зростання забруднення повітря

За даними постів спостережень, у центрі міста та Дніпровському мікрорайоні м. Черкаси рівень забруднення діоксидом азоту 26 липня перевищує середньодобову гранично допустиму концентрацію до 2 раз. Про це повідомили у Черкаському обласному гідрометцентрі.
Сьогодні погоду регіону формує поле підвищеного атмосферного тиску. Тому метеорологічні умови сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря. З огляду на це, сьогодні 27 липня в м. Черкаси очікується зростання забруднення повітря діоксидом азоту І ступеню.

До кінця робочого тижня утримається суха спекотна погода зі слабким вітром та температурою повітря вночі 15-20º, вдень 28-33º. У цей період у містах слід очікувати погіршення екологічної ситуації, метеоумови сприятимуть накопиченню в приземному шарі атмосфери шкідливих домішок, особливо це відчуватиметься поблизу автобусних зупинок та транспортних розв’язок.
Зростання рівня забруднення атмосферного повітря може сприяти загостренню хронічних хвороб, алергічним проявам, особливо у людей, які страждають захворюваннями органів дихання.

Як повідомили гідрометеорологи, у цей період недопустимим є спалювання пожнивних решток, стерні, будь-яких матеріалів чи сміття, адже спекотна погода сприяє зростанню класу пожежонебезпеки в екосистемах, а продукти горіння посилюють забруднення повітря.
Окрім зменшення викидів в атмосферу, покращити ситуацію можна також за допомогою щоденного поливу автошляхів, прибудинкових територій і зелених зон біля будинків у ранкові і вечерні години.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x