На понад 1 млрд 800 млн грн нарахували субсидій в області цього року

На понад 1 млрд 800 млн грн нарахували субсидій в області цього року

Перехід на альтернативне програмне забезпечення — програмний комплекс «Житлові субсидії» обговорили на засіданні колегії Департаменту соціального захисту населення Черкаської ОДА.

— Цей перехід необхідно здійснити до початку опалювального сезону, — пояснив директор Департаменту соціального захисту Руслан Чикало, — саме тому спеціалісти місцевих управлінь соцзахисту області наразі роблять все від них залежне, аби громадяни вчасно отримали належну їм допомогу від держави.
«Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Впровадження нового програмного комплексу дасть змогу нараховувати субсидії швидше та якісніше, але, за словами керівника структури, дуже гострою є нестача кваліфікованих кадрів, зокрема й ІТ-фахівців, без яких робота з програмним забезпеченням просто неможлива. Найбільш гостро відсутність таких спеціалістів відчувається в управліннях у Смілянському та Катеринопільському районах.
Уже другий рік поспіль у загальній структурі різних видів соціальної допомоги найбільшу частку займає субсидія, кількість одержувачів якої на Черкащині станом на 1 липня цього року становить більше 205 тисяч осіб.
Сума нарахованих за шість місяців цього року субсидій — 1 мільярд 862 млн грн, що на 1 мільярд 690 млн грн більше, порівняно з відповідним періодом 2015 року.

Руслан Олександрович наголосив, що з огляду на зміни, ініційовані Урядом, що відбулися в порядку надання субсидій, протягом травня здійснено перерахунок діючих субсидій в межах терміну призначення на неопалювальний період та здійснено перерахунки особам, які мають право на пільги. Для тих, у кого вже закінчився дванадцятимісячний термін отримання субсидії, здійснюється автоматичне призначення на наступний термін.
А загалом керівників усіх управлінь соцзахисту попросив підвищити ефективність роботи, зважаючи на високу соціальну значимість питання забезпечення мешканців житловими субсидіями.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x