Насіння кропу допоможе боротися з кашлем і головним болем

Насіння кропу допоможе боротися  з кашлем і головним болем

Кріп росте чи не на кожному городі в Україні. Його використовують як приправу до страви чи для консервації.Кріп можна використовувати не тільки як пряність, але і як ліки. Особливо потужну цілющу дію має його насіння.

Насіння кропу містить вітаміни групи B, PP, аскорбінову кислоту, а також цілий ряд макро- і мікроелементів, без яких не можливе правильне функціонування людського організму. Насіння кропу також містить до 29% жирної олії і до 4% запашної ефірної олії. Саме ця ефірна олія і є найціннішим лікувальним елементом насіння, адже вона нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, має легку сечогінну дію.

При атеросклерозі, який супроводжується головним болем, радимо одну ложку насіння кропу запарити склянкою киплячої води. Настояти не менше години, приймати настій по одній-дві столові ложки 4 рази на добу.

Особливо відомим препаратом із насіння кропу є кропна вода. Її можна купити в аптеках, а можна приготувати в домашніх умовах. На склянку чистої кип’яченої води – чайну ложку насіння. Настояти одну-дві години.

Таку воду часто призначають немовлятам від метеоризму і кишкових кольок (по 1 ч.л. тричі на день). Цей препарат також використовують для очей: компреси на повіки знімуть набряк і послаблять больові відчуття.

Відвар із насіння кропу народні цілителі радять як сечогінний та заспокійливий засіб. На літру окропу – столову ложку насіння, варити 10 хвилин. Вживати засіб невеликими ковтками декілька разів на день.

Настій насіння має відхаркувальну дію, тому його показано застосовувати у боротьбі з вологим кашлем. На 400 мл окропу – 1 ст. л. товченого насіння кропу, настояти 2-3 години у термосі. Приймати по столовій ложці 5 разів на день.

Особливих протипоказань до вживання насіння кропу немає, адже його сміливо використовують у кулінарії. Більш специфічний продукт – його ефірна олія, на яку можлива алергічна реакція. Також насіння кропу дещо понижує артеріальний тиск, тому препарати на його основі протипоказані гіпотонікам. Надмірний прийом таких ліків може викликати слабкість і запаморочення.

Ефірна олія насіння кропу протипоказана вагітним і матерям, які годують груддю.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x