З 1 вересня на Монастирищині розпочинає роботу опорна школа

З 1 вересня на Монастирищині розпочинає роботу опорна школа

29 серпня в районному Будинку культури відбулася серпнева конференція педагогічних працівників. У роботі конференції взяли участь заступник голови райдержадміністрації Руслан Терещук, головний спеціаліст з питань інформаційно-аналітичного забезпечення та кадрової роботи районної ради Ірина Комар, секретар міської ради Тетяна Остапенко, начальник відділу освіти райдержадміністрації Тетяна Ганжала, директори та вчителі району загальноосвітніх навчальних закладів району, завідувачі дошкільними навчальними закладами, працівники освіти та представники батьківської громадськості.

1 вересня 2016 року вперше сядуть за парти 283 першокласників, із них у сільській місцевості – 132 (що становить 46,6 відсотка). Діти з села отримують гірший доступ до якісної освіти, ніж їхні міські однолітки – Про це свідчать, зокрема, результати зовнішнього незалежного оцінювання. Тому, відділу освіти необхідно продовжити роботу щодо підвищення якості освіти у сільській місцевості. Необхідно і далі проводити реорганізацію малокомплектних загальноосвітніх навчальних закладів, які повинні стати філіями опорних шкіл. Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.

У районі з першого вересня розпочинає роботу опорна школа, яка створена на базі Монастирищенської спеціалізованої ЗОШ І – ІІІ ступенів №5. Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти і науки України для опорної школи придбано 4 нових кабінети (фізики, хімії, географії, інформатики), які обладнані новими меблями , сучасними приладами та наочністю. В школі поставлено 182 енергозберігаючі вікна та 28 нових дверей. Придбано сучасний набір для початкового програмування та моделювання «Лето», 2 лінгафонні кабінети, сучасне спортивне обладнання, акустичну систему та новий шкільний автобус. Всі кошти, виділені Міністерством освіти і науки України, обласним, районним бюджетами, освоєно стовідсотково.

За результатами огляду установ освіти комісією райдержадміністрації можна відзначити, що заклади освіти, завдяки спільній співпраці відділу освіти, директорів шкіл, виконкомів місцевих рад та громадськості, в основному готові до нового навчального року та опалювального сезону.

Про підсумки розвитку системи освіти району у 2015-2016 навчальному році та завдання забезпечення якості освіти в умовах реформування галузі на 2016-2017 навчальний рік доповіла начальник відділу освіти Тетяна Ганжала, розповівши про стан та перспективи розвитку освітянської галузі району, досягнення та проблеми, що турбують педагогічних працівників та керівників закладів освіти. Під час конференції нагородили Почесними грамотами та Подяками кращі навчальні та дошкільні заклади району згідно підготовки їх до нового навчального року, кращих працівників та ветеранів педагогічної справи, які пішли на заслужений відпочинок. Також привітали молодих фахівців, які цього року розпочнуть свій трудовий шлях. На завершення конференції освітян привітали школярі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x