Музей, присвячений вчителям-учасникам АТО, з’явився на Черкащині

Музей, присвячений вчителям-учасникам АТО, з’явився на Черкащині

Сьогодні в обласному інституті післядипломної освіти педпрацівників відбулося урочисте відкриття експозиційної зали «Воїни світла», присвяченої освітянам, які були або нині перебувають в зоні АТО. Таких на область 33 особи, троє з них загинули на Сході. Про це «Нова Доба» дізналася від начальника Управління освіти і науки ЧОДА Валерія Данилевського на «Фейсбук».

Музей, присвячений вчителям-учасникам АТО, з’явився на Черкащині У музеї представлені речі, малюнки дітей, вірші, документи учасників бойових дій та волонтерів, уламки боєприпасів та ін.

Частина експозиції включає роботи учнів-учасників обласної акції, присвяченої учителям-учасникам АТО «Випробування мужністю: освітяни Черкащини на варті миру». До речі, результатом цієї роботи стала книга-проект «…Шикувалися воїни світла…. Оповідь про героїв» та безпосередньо сама експозиція. Доповнили виставку документи учасників бойових дій та волонтерів, уламки боєприпасів та ін.

У рамках заходу діти-автори віршів книги «Шикувалися воїни світла» проникливо зачитали для присутніх свої твори.

Слово мали також вчителі-учасники бойових дій.

Начальник Управління освіти і науки ЧОДА передав дитячі малюнки, листи, обереги Олександру Кутньому, члену координаційної ради учасників АТО в Черкаській області, для відправки найближчим часом в зону бойових дій.

Завершилося свято виконанням пісні «Воїни світла» кадетами Черкаської гімназії № 9 ім. О.М.Луценка Черкаської міської ради, які принагідно вручили АТО-вцям квіти на знак вдячності за можливість жити і навчатися у вільній країні.

«На мою думку, справжня педагогіка відрізняється від лжепедагогіки тим, що вчитель на власному прикладі демонструє, як потрібно любити Україну, а не віртуально розповідає про патріотизм. Ті, кому присвячена виставка, можуть дійсно називатися справжніми синами України, адже не пожалкували власного життя за свій народ, підростаюче покоління, яке потім за шкільними партами вивчатиме мужні вчинки своїх наставників», – зазначив Валерій Данилевський.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x