Ринок нерухомості в Черкасах пригальмовує

Ринок нерухомості в Черкасах пригальмовує

Ринок нерухомості в Черкасах пригальмовує. На первинці продажі впали майже вдвічі. Для вартісної покупки містяни чекають кращих часів. Трохи жвавіше на вторинному ринку. Бо черкасці, кажуть експерти, злякались нових правил оцінки нерухомості. По чім нині квадратні метри в Черкасах – розпитувала Юлія Доброскок.

Володимир і Валентина – молодята. Пара вже з півроку підшукує собі затишне сімейне гніздечко.
Володимир Савчук, житель м. Черкаси: «Мы с женой вот каждый день просматриваем сайты с объявлениями, но невозможно выбрать квартиру».
Подружжя хоче двокімнатну квартиру на Митниці. Ще й у новобуді. Але не дорогу. На первинці за квадратний метр нині в середньому просять до 4-х тисяч гривень.
Ірина Сукач, начальник відділу продажів будівельної компанії: «Тут улучшенные материалы, улучшенная планировка. Да и само местоположение дома выгодно отличает его от других домов на Мытнице».
Це – будинок не економ-класу, як шукає родина Савчуків, а преміум. У ньому квадратний метр вартує понад 6 тисяч гривень. Елітне житло ще зводять, а в ньому лишилась непроданою лишень одна двокімнатна квартира. Утім такі продажі на ринку нерухомості – нині рідкість. Із початку року торги тут завмерли, кажуть у компанії-забудовника. Продажі впали чи не вдвічі.
Ірина Сукач, начальник відділу продажів будівельної компанії: «Замерли все в ожидании: как разрешиться политический кризис в нашей стране. Они не знают, что делать».
Жвавіше на вторинному ринку. Продажі тут від початку року навпаки зросли. Щонайменше на третину. Але не через купівельну спроможність. Черкасці, кажуть експерти, злякались появи в лютому нових правил оцінки нерухомості. Та після такого сплеску і вторинку накриває затишшя, кажуть ріелтори.
Михайло Моторний, директор агентства нерухомості: «Сделок практически нет. Все делают наработки на весну. Мы ожидаем, что рынок потихоньку начнет просыпаться, шевелиться».
Володимир із Валентиною теж вирішили про власне житло поки лиш мріяти. Принаймні ще кілька місяців – доки у країні не настане хоч якась стабільність. Щонайменше на валютному ринку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x