Черкаські дорожники готуються до зими

Черкаські дорожники готуються до зими

Служба автодоріг області спільно з ДП «Черкаський облавтодор» нині активно готується до зими. Зокрема, створено комісію з підготовки дорожнього комплексу області до стабільної роботи в осінньо-зимовий сезон, затверджено «План заходів з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2016-2017». Постійно проводяться спільні наради щодо визначення та реалізації першочергових заходів у цьому напрямі. Також за участю керівників філій ДП «Черкаський облавтодор» та відповідальних фахівців Служби на базі Корсунь-Шевченківського райавтодору проведено виїзну нараду-семінар з питань підготовки до зими. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі САД у Черкаській області.

Дорожники наразі займаються заготівлею протиожеледних матеріалів. Так, на сьогодні в наявності 3,2 тис тонн технічної солі (53 %), фрикційних матеріалів підготовлено 29,77 тис. тонн (62 %). Загалом, підготовка матеріалів триває відповідно до планових завдань Укравтодору.
Для аварійного ямкового ремонту в осінньо-зимовий період передбачається заготівля 1,5 тис. тонн холодної асфальтобетонної суміші.
Крім цього, шляховики розпочали підготовляти до зими виробничі будівлі та споруди, техніку. Так, на 06.10.2016 уже підготовлено:
– 4 стаціонарні бази протиожеледних матеріалів – 100 % від потреби;
– 35 тимчасових майданчиків протиожеледних матеріалів – 100 %;
– 80 піскорозкидачів – 77 %;
– 6 солерозподілювачів – 75 %;
– 37 одиниць навантажувальної техніки – 79 %;
– 24 автогрейдера – 80 %;
– 3 роторні снігоочищувачі – 60 %;
– 67 одиниць іншої снігоочисної техніки (БАТ, ІМР, трактори тощо) – 78 %;
– 210 одиниць навісного обладнання – 95 %;
– виготовлено та відремонтовано 4500 засобів пасивного снігозахисту – 100 %.

На період ускладнення погодніх умов буде задіяно 42 стоянки відстою транспортних засобів, із них 31 – у смузі відведення автомобільних доріг. Усі стояночні місця пройшли обстеження та готові до використання водіями за потребою.
На сьогоднішній день проводиться ремонт дорожнього покриття та інші роботи з експлуатаційного утримання. У цих ремонтних роботах задіяна техніка, яка буде використовуватись під час зимового утримання доріг. Так, станом на 06.10.2016 уже підготовлено 70 % техніки.
З метою визначення стану автодоріг області та готовності їх до експлуатації в зимовий період з 06 до 21 жовтня 2016 року, згідно з затвердженим графіком, проводиться осінній комісійний огляд автомобільних доріг області. До складу комісії входять представники Служби автодоріг області, ДП «Черкаський облавтодор», територіальних відділів ГУНП та Укрзалізниці (по залізничних переїздах).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x