До Дня української писемності в ЧНУ писатимуть диктант національної єдності

До Дня української писемності в ЧНУ писатимуть диктант національної єдності

Дев’ятого листопада в Україні вшановують пам\’ять Преподобного Нестора-Літописця й відзначають День української писемності та мови.
Уже традиційно цього дня громада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького долучається до ініціативи Першого каналу Українського радіо й пише диктант національної єдності.
Акція має на меті об’єднати свідомих українців навколо українського слова. Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ЧНУ.

Цьогоріч об 11:00 на Першому каналі Українського радіо розпочнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст диктанту. Його прочитає доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор шкільних підручників із української мови й літератури Олександр Авраменко.
Студенти Черкаського національного писатимуть радіодиктант в аудиторіях на парах, викладачі та працівники університету — на робочих місцях. Писатиме диктант національної єдності й ректор університету.

«Наш університет щорічно пише диктант національної єдності. Проте донедавна акцію активно підтримували лише українські філологи. Минулого року до написання диктанту долучилися студенти та викладачі й інших інститутів. Свої знання з української мови перевірив і я», — говорить Олександр Черевко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x