Активісти Суботова вимагають відремонтувати дорогу (ВІДЕО)

Активісти Суботова вимагають відремонтувати дорогу (ВІДЕО)

Мирна акція із закликами відремонтувати дорогу відбулася в с. Суботів Чигиринського району. Місцеві жителі перекрили дорогу, аби привернути увагу чиновників до проблеми. Про це повідомляє \”Нова Доба\”.

Захід тривав кілька годин. За дотриманням норм слідкувала поліція. Протестувальники вимагали озвучити конкретні терміни ремонту дороги від Чигирина до Медведівки. За словами жителів села, дорогу не ремонтували з 2013 року.

Активіст Владислав Кукса розповідає, що запропонували підтримати акцію жителів села через \”Фейсбук\” та особисте спілкування.

– Є декілька факторів, чому необхідно відремонтувати цей відрізок дороги: це популярний туристичний маршрут. Щороку більше 100 тисяч людей приїзджають на екскурсію. Вони наражають себе на небезпеку, коли їздять тут. Також це дорога \”життя\”, оскільки сполучає села з районним центром – Чигирином. Банально, навіть швидкій важко доїхати, а перевізники продуктів відмовляються обслуговувати ці райони через стан дороги, – зазначив Кукса.

Житель села Суботів Володимир Капловухий розповідає, що їздити місцевими дорогами дуже погано. Чоловік вважає, що однією із причин руйнування дорожньої смуги є рух великогабаритних машин.

– Треба, щоб поліція стежила за дотриманням норми перевезення, бо наша дорога розрахована на одні тонажи, а їздять тут лісовози та зерновози, що розбивають її, – зазначив чоловік.

Ситуацію із дотриманням норм щодо вантажних перевезень має контролювати Укртрансбезпека. Начальник Чигиринського відділення поліції Сергій Водоп\’янов зауважив, що буде розпочате патрулювання території.

Місцева влада та представники служби доріг намагалися домовитися з протестувальниками та запропонували різні варіанти вирішення проблеми. Голова Чигиринської районної державної адміністрації Сергій Чередніченко озвучив ідею створити ініціативну групу на волонтерській основі та власними зусиллями зробити ямковий ремонт.

– Зберу бригаду серед тих, хто працює в адміністрації, попрошу підтримати місцеве самоврядування, на волонтерських засадах зробимо Чигиринську толоку, – зауважив Чередніченко.

Протестувальники вислухали обіцянки чиновників, проте вирішили провести попереджувальну акцію. За словами активістів, якщо такі дії не допоможуть, вони вийдуть бастувати через три тижні знову.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x