У профорієнтаційних заходах на Маньківщині взяли участь понад 100 випускників шкіл

У профорієнтаційних заходах на Маньківщині взяли участь понад 100 випускників шкіл

Днями Маньківським районним центром зайнятості проведено профорієнтаційну акцію „Випускник – 2017”, в якій взяли участь понад 100 старшокласників.
Випускники 9-11-х класів Маньківського, Іваньківського, Буцького, Чорнокам’янського навчальних закладів та Маньківського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» ознайомилися з послугами, що надаються службою зайнятості, отримали інформацію про стан ринку праці, потребу підприємств, організацій і установ регіону у кваліфікованих кадрах, можливості подальшого працевлаштування. Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківському РЦЗ.

На заході випускники шкіл мали можливість поспілкуватися з представниками Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, Уманського медичного коледжу, Тальнівського будівельно-економічного коледжу «Уманського національного університету садівництва», Білоцерківського національного аграрного університету. Учні дізналися про умови вступу до навчальних закладів, які готують кваліфікованих працівників за різними напрямками, підвищення професійного рівня шляхом стажування у Польщі, Чехії, Данії, Канаді, матеріально-технічне забезпечення закладів та перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчання.

На думку педагогічних працівників та батьків учнів, проведення таких профорієнтаційних заходів сприяє формуванню у школярів реалістичних уявлень про ринок праці, усвідомлених дій щодо майбутнього професійного навчання та працевлаштування. Фахівці центрів зайнятості допомагають учням краще пізнати себе, свої особливості, надають уявлення про різні сфери діяльності, світ професій, допомагають професійно самовизначитися та навчають вмінню співставляти свої можливості з вимогами професійної діяльності, сприяючи, таким чином, подальшій професійній самореалізації.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x