На Кременчуцькому водосховищі промислові рибалки незаконно виловили риби на 455 тис. грн

На Кременчуцькому водосховищі промислові рибалки незаконно виловили риби на 455 тис. грн

Поблизу села Придніпровське Чорнобаївського району на Кременчуцькому водосховищі працівники Державної екологічної інспекції та поліцейські водного патруля Управління патрульної поліції в Черкаській області виявили порушників на човні «Ладуга». Вони здійснювали промисловий вилов риби за допомогою мисинових сіток.

При перевірці документів виявили, що порушники використовували заборонені знаряддя лову. При огляді човна, виявили та вилучили виловлену рибу. Зокрема, лящ – 319 шт., карась – 15 шт., судак – 3 шт., сом – 1 шт. та дві сітки вічком 68 мм на 68 мм. Сума завданих збитків державі становить 455 тис. грн.

За вчинення незаконних дій по вилову риби, на порушників склали адміністративний протокол за ч.4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Грубе порушення правил рибальства). На місце події викликали слідчо-оперативну групу Чорнобаївського ВП ГУНП в Черкаській області. Сітки та човен вилучені поліцією.
Риба передана на реалізацію до рибоприймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x