Людмила Фіть розповіла про напрямки роботи на посаді

Людмила Фіть розповіла про напрямки роботи на посаді

Нова очільниця обласного управління культури та охорони культурної спадщини Людмила Фіть розповіла про перші кроки та напрямки роботи на посаді. Пані Людмила 14 липня приступила до обов’язків, тож має достатньо амбітних планів. Про це вона розказала журналістам під час пресконференції.

− Є декілька напрямків роботи, які ми розвиватимемо з колективом. Насамперед, це робота над стратегічними об’єктами, що вже ведеться. Мова йде про заповідник «Трипільська культура» в Легедзине, де роботи вже ведуться. Маємо хорошого керівника на місці – Владислава Чабанюка, який знаходить спонсорів, активно розвиває заповідник, тож наша місія – підтримати. Також працюємо з Черкаської обласною дитячою бібліотекою, на її базі плануємо створити Library-hub. Тому насамперед, там потрібно облаштування приміщення на сучасний лад, та крім того, розробити стратегію та концепцію створення хабу. Дуже добре, коли в такому закладі є чудовий керівник Лідія Ушакова, − розповідає Людмила Фіть.

Крім того, в пріоритеті в керівниці робота з пам’ятками, реєстрами, рухомою і нерухомою культурною спадщиною.
− Плануємо розібратися в реєстрах, щоб вирішити скандали із забудовами. Зараз ми хочемо внести певні об’єкти в ці реєстри. Маємо завдання підготувати всі документи по заповіднику «Трахтемирів», для того щоб розібратися й зрозуміти, що робити далі, − наголосила пані Людмила. − Ще один напрямок − підтримка і розвиток комунальних закладів. Щодо цього питання будемо дивитися досвід український та європейський, залучатимемо громадськість.
І третій напрямок роботи, який нині в планах, спільно з департаментом розвитку залучити до роботи агентів культурних змін. Це люди, які активні на місцях, знають ситуацію в районах, можуть допомогти з проведенням подій, презентацій, виставок.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x