Роман Боднар поінформував про плани щодо приїзду паломників

Роман Боднар поінформував про плани щодо приїзду паломників

Голова Черкаської облдержадміністрації Роман Боднар під час пресконференції зазначив, що проти традиційного святкування єврейського нового року Рош Га-Шана, яке планують організувати згодом. Нині в області розробляють «А» та «Б» щодо цьогорічного приїзду хасидів до Умані. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агенства «Нова Доба».

Як поінформував Боднар, зустріч із представниками хасидської організації відбулася у п’ятницю.

– Мене запевняють, що на Черкащину прибуде невелика кількість хасидів. Я наголосив, що незважаючи на всі наші добрі відносини, я проти проведення цьогорічного Рош га-Шана за традиційним стилем. На жаль, рішення щодо допуску паломників виходить за межі повноважень ОДА, – зазначив Боднар.

За словами очільника ЧОДА, нині існує два плани щодо приїзду хасидів до Умані.

– План «А»  – ми плануємо максимально обмежити кількість паломників. Також розглядаємо варіант тимчасового обмеження чартерних рейсів. Юридичного інструменту, який заборонив би приїзд будь-якому громадянину в Україну – немає, – розповів Боднар.

Водночас спільно із представниками хасидських організацій ми обговорюємо питання найбільш безпечних маршрутів приїзду паломників.

– Я прошу не поширювати антисемітські заклики в суспільстві. Йдеться не про релігію, а здоров’я, насамперед. Хоч масовий приїзд паломників має великий ризик для України, не варто акцентувати на темі віросповідання, – додав голова ОДА.

Нагадаємо, 12 серпня на сайті Президента України оприлюднили петицію про запровадження обмеження щодо проведення масових релігійних святкувань в Умані 2020 року у зв’язку з пандемією COVID-19.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x