Автофестиваль до Дня Незалежності відбудеться в Черкасах

Автофестиваль до Дня Незалежності відбудеться в Черкасах

Триденний автомобільний фестиваль «ЧеAUTOFEST» відбудеться в Черкасах 22-24 серпня. Змагання організовують на території черкаського аеропорту. Захід реалізовують за підтримки ГО «Автомобільний клуб Черкаси» та Черкаської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє кореспондент інформаційного агентства «Нова Доба».  

За словами організатора заходу, керівника ГО «Автомобільний клуб «Черкаси» Андрія Яроменка, в Україні ще не влаштовували фестиваль подібного масштабу.

– Протягом трьох днів на трасі аеродрому відбудеться чотири види автозмагань, з них – два етапи трекових перегонів Чемпіонату України. Заїзди проходитимуть на асфальтній та ґрунтових трасах. Також упродовж двох діб учасники братимуть участь в ралі на серійних авто. Цьогоріч у цій категорії змагатимуться понад 50 екіпажів із Черкас, Одеси, Харкова, Дніпра та Запоріжжя, – зазначив Яроменко.

Як зауважив керівник ГО «Автомобільний клуб «Черкаси», автоперегони судитимуть на професійному рівні.

– Офіційне ралі оцінюватимуть 25 кваліфікованих суддів із різних регіонів України. Нагородження переможців відбудеться відповідно до 20 номінацій: від молодших учасників до найстарших. Ці три дні будуть доволі насичені. Сподіваємося, що боротьба подарує глядачам неповторні емоції, – додає Андрій Яроменко.

За словами батька одного з учасників «ЧеAUTOFEST» Ігоря Кулинича, найбільше сину подобається змагатися на багі.

–  Тимофій цікавився автотехнікою ще з дитинства. Коли син тільки-но почав ходити, він опановував електромобіль, потім їздив на квадроциклі, згодом сів за кермо багі. Я завжди підтримую його технічно. Зазвичай, напередодні перегонів ми вирішуємо конструкційні питання, разом готуємо автомобіль для заїзду, – розповів Кулинич.

– Мені подобається колекціонувати машини, я назбирав понад 500 різних видів авто. Завжди мріяв спробувати себе у ролі водія, тому й вирішив сісти за кермо. В автоспорті я хочу стати номером один і перемагати в кожній гонці. Найголовніше правило, якщо програєш – не засмучуйся, коли перемагаєш – тренуйся наполегливіше, – сказав Тимофій Кулинич.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x