На Черкащині порушили питання розвитку традиції культурного меценатства

На Черкащині порушили питання розвитку традиції культурного меценатства

Залучення меценатства у розвиток та розбудову культури області обговорили в Черкаській обласній філармонії 19 серпня. Під час заходу представники влади, бізнесу та громади порушили питання співпраці. Про це повідомляє пресслужба ОДА.

Одна з організаторів події, представниця ГО «Responsible Future» Вікторія Зубенко, зазначила, що ці вечори сприятимуть налагодженню партнерських зв’язків між потрібними ланками.

– Ми запросили владу та відповідальний бізнес Черкащини. Ми намагалися спілкуватися, знаходити спільну мову, щоб у майбутньому врешті-решт створювати спільні проєкти. У нас багато ідей, уже 17 років ми співпрацюємо з Кам’янським державним історико-культурним заповідником. Три роки тому організували «Kamianka Music Fest». Зараз маємо чимало ініціатив, в яких запрошуємо взяти участь представників черкаського бізнесу, а не київського, як робили дотепер, – сказала Зубенко.

Захід відбувся за підтримки Управління культури та охорони культурної спадщини ОДА. Очільниця Управління Людмила Фіть зазначила, якщо бізнес залишиться небайдужим, то згодом культурна сфера у Черкаській області вийде на новий рівень.

– Зараз ми активно працюємо у тому напрямку, щоб «подружити» культуру з відповідальним бізнесом. Наприклад, Державний історико-культурний заповідник «Трипільська культура» активно співпрацює із німецьким «ProCredit Bank». Вони інвестували у наш заклад близько 20 мільйонів гривень. Тому дуже хочемо, щоб завдяки таким вечорам як сьогодні, ми створили партнерські звя`зки саме з черкаським бізнесом. Відродження традиції меценатства – один із важливих напрямів роботи усіх культурних діячів. Ми всі маємо тісно взаємодіяти та розбудовувати культуру Черкащини. До речі, цей захід вже відбувся за підтримки черкаського мецената. За що йому велике дякую, – зауважила Фіть.

У заході взяли участь скрипалька Богдана Півненко та піаністка Анна Хмара. Вони виконали відомі твори сучасної української академічної скрипкової музики. Також упродовж зустрічі присутні слухали композиції Мирослава Скорика, Євгена Станковича, Валентина Сільверстова.

Виступ музикантів ви можете переглянути за цим лінком.

Фото зі сторінки Миколи Голобородька:

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x