ЧДТУ підписав договір про співпрацю з Центром крові

ЧДТУ підписав договір про співпрацю з Центром крові

Договір про співпрацю Черкаського державного технологічного університету з ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» уклали в ЗВО 4 вересня. Про це повідомляють кореспонденти «Нової Доби».

Партнери, згідно з договором, працюватимуть у напрямі створення благодійного фонду, а також представники ЧДТУ сприятимуть добровільному залученню студентів та працівників ЗВО до донорства на волонтерських засадах задля можливості забезпечення потреб закладів охорони здоров’я в якісних та безпечних препаратах крові та інших соціальних потреб.

–Студенти зараз виконують важливу соціальну роль. Зі студентських років вони стають патріотами життя, бо донорство дає шанс на одужання людям, які потрапили в складну ситуацію й потребують компонентів крові. Досить значний відсоток студентів це розуміє. Пишаюся, що молодь демонструє небайдуже ставлення до цього, – зазначив ректор ЧДТУ Олег Григор.

 

Керівник ТОВ «Черкаський обласний центр служби крові «ЧЕРКАСИ-ПЛАЗМА» Ярослав Березань зазначив, що з початку навчального року він вирішив зустрітися з керівниками черкаських навчальних закладів з метою налагодження співпраці й підтримки з їхнього боку донорського руху в ЗВО.

– Коли керівництво добре ставиться до позиції працівників та студентів щодо донорства – це заохочує, сприяє та допомагає розвивати цей рух, а також дає можливість врятувати чиєсь життя. Це дуже важлива й потрібна справа, оскільки кров замінити не можна нічим, – зауважив Ярослав Березань.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x