У Черкаському фонді держмайна поінформували про орендну плату в період карантину

У Черкаському фонді держмайна поінформували про орендну плату в період карантину

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 15.07.2020 №611 «Деякі питання сплати орендної плати за державне майно під час карантину» задля підтримки малого і середнього бізнесу. Згідно з розпорядженням наймачі повно або частково звільняються від сплати орендної плати за окремими видами діяльності під час карантину. Про це поінформував заступник начальника Регіонального відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях – начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Віктор Плаха.

– Повністю звільняються від плати орендарі кабінетів у навчальних корпусах закладів освіти державної форми власності, приміщень для розміщення приватних і державних закладів освіти, які частково фінансують з державного бюджету, а також закладів освіти, які функціюють за кошти місцевого бюджету, – зазначив заступник начальника відділу орендних відносин та контролю за договорами оренди Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Алла Березняк

За її словами, до переліку також зараховують: державні та комунальні заклади позашкільної та дошкільної освіти, фізкультурно-спортивні структури, бібліотеки, музеї.

– На знижку 75%  мають право наймачі, які на території аеропортів розміщують кафе, бари, закусочні, буфети, кафетерії, ресторани, їдальні та торговельні об’єкти, – сказав начальник Управління забезпечення реалізації повноважень у Черкаській області Віктор Плаха.

Він додав, що зменшення оплати у розмірі 50% отримують орендарі, які використовують державну нерухомість для розміщення закладів харчування, ксерокопіювальної техніки, комп’ютерних клубів та інтернет-кафе, торговельних об’єктів з продажу промислових товарів, виставок образотворчої та книжкової продукції (виробленої в Україні), готелів, транспортних підприємств з перевезення пасажирів, офісних приміщень та суб’єктів кінематографічної галузі.

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x