Профілактика інфекційних та харчових отруєнь: дотримання основних правил

Профілактика інфекційних та харчових отруєнь: дотримання основних правил

Зверніть увагу на дуже прості , але не менш важливі правила, які допоможуть убезпечити себе від харчових отруєнь:

НЕ купуйте харчові продукти на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
НЕ вживайте харчові продукти і напої при найменшій підозрі щодо їх якості.
НЕ вживайте незнайомі та підозрілі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
НЕ беріть у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбасні, молочні, кулінарні, кондитерські вироби або інші продукти, які потребують охолодженого зберігання).
НЕ виготовляйте багатокомпонентні страви, що не вимагають термічної обробки (паштети, м’ясні салати тощо) у непристосованих умовах.
НЕ використовуйте для пиття, приготування їжі та миття посуду воду з річок, озер, колодязів, підземних джерел тощо.

Зберігайте харчові продукти тільки у спосіб, зазначений на упаковці та у встановлений термін.
Зберігайте виготовлені страви без холоду не більше 2 годин.
При споживанні овочів, фруктів та ягід ретельно їх мийте питною водою.
Для пиття і приготування їжі використовувати воду тільки з централізованих джерел водопостачання або питну бутильовану.
Перед приготуванням їжі та перед її вживанням необхідно завжди мити руки з милом.
Обов’язково мити руки після відвідування туалетів.
У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи.

 ❗️  Самолікування небезпечне! Тільки чітке дотримання гігієнічних правил та вимог дасть можливість уникнути харчового отруєння та зараження кишковими інфекціями.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x