Працівники Держпродспоживслужби здійснили 200 перевірок

Працівники Держпродспоживслужби здійснили 200 перевірок

Працівники Уманського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області поінформували про забезпечення санітарного та епідемічного стану під час святкування Рош-га-Шана. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

Зокрема, фахівці відредагували План санітарної охорони території в Умані, комплексні плани профілактики інфекційних хвороб, які мають міжнародне значення, шляхи локалізації та ліквідації  COVID-19, а також алгоритми дій у випадку надзвичайної ситуації через коронавірусну інфекцію.

У процесі роботи спеціалісти розробили плани дотримання санітарних норм під час святкування Рош-га-Шана, взаємодії Уманського міськрайонного управління з різними службами, програму контролю факторів ризику середовища життєдіяльності та безпечності харчових продуктів.

В управлінні створили різні групи, зокрема: інформаційно-аналітичну, комунікативну, оцінки і контролю ризиків, моніторингових перевірок, матеріально-технічного забезпечення.

Фахівці Уманського міськрайонного управління  Держпродспоживслужби Черкащини долучилися до шести нарад щодо святкування Рош-га-Шана,  які відбувалися за участі посла Держави Ізраїль,   Головного державного санітарного лікаря України та равинів. Також вони взяли участь у засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У районах проживання паломників та святкування Рош-га-Шана провели 188 моніторингових перевірок об’єктів. За результатами склали 16 протоколів за недотримання протиепідемічних вимог. Фахівці взяли 357 проб харчових продуктів, води питної, водойм та гігієнічних змивів. Провели 15 контролів чистоти поверхонь. Питома вага позитивних проб становила – 6,4%, зокрема, за мікробіологічними показниками – 3,2% харчових продуктів, 2,1 % – води питної, 30,0 % – води з водойм, 8,2 % –  гігієнічних змивів,  в яких виявилися бактерії  групи кишкової палички. Патогенну мікрофлору не зафіксували.

Для виконання рішення Державної ТЕБ та НС, в Умані під час святкування Рош-га-Шана створили 9 контрольно-пропускних пунктів у межах проживання та святкування прочан. Ці місця забезпечені деззасобами, антисептиками для рук, рідким милом, одноразовими рушниками, засобами індивідуального захисту.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x