В’ячеслав Бабенко: «Ми виходимо на новий рівень розвитку економічної й виробничої діяльності»

В’ячеслав Бабенко: «Ми виходимо на новий рівень розвитку економічної й виробничої діяльності»

У розмові з директором ТОВ «УКРБЕНТОПРОМ», кандидатом у депутати Черкаської обласної ради В’ячеславом Бабенком обговорили відновлення роботи потужного підприємства на Лисянщині, великий потенціал Черкащини та риси гідного політичного кандидата.

– Нещодавно на своїй сторінці у фейсбуці Ви повідомили про відновлення роботи «Дашуківських бентонітів». У чому особливість цього потужного підприємства?

Так, унікальне родовище бентонітових та палигорськітових глин, розташоване поблизу села Дашуківка Лисянського району, після п’ятирічної перерви нарешті запрацювало. Воно займає близько 645 км², і тут міститься майже 90% усіх покладів бентонітових глин в Україні. Ресурс «Дашуківських бентонітів» – найбільший у Європі, і ми пишаємося, що Черкащина має такі цінні родовища з великим потенціалом.

Підприємство отримало спеціальний дозвіл на користування надрами, видобування бентонітової та палигорськітової глини і з червня цього року розпочало відновлення своєї діяльності. Ділянка родовища складає 333,6 га із затвердженими запасами цих глин близько 50 млн тонн. Кар’єр, де наразі тривають роботи, має площу 15 га, завглибшки понад 50 м і розробляється трьома уступами.

Бентоніт з Дашуківського покладу вирізняється високою якістю. Нашу продукцію використовують близько 200 великих металургійних, машинобудівних, нафтогазодобувних, хімічних, сільськогосподарських, будівельних та інших підприємств України та країн ЄС.

– Як триває процес відновлення? Які перспективи подальшої роботи ПАТ «Дашуківські бентоніти» для Черкащини?

– Після п’ятирічного простою ми лише розпочали заходи щодо усунення наслідків зсувів кар’єру. Отримавши спецдозвіл, розробляємо необхідну документацію для роботи на законних підставах. Найближчим часом уже приступимо до видобування порід, у планах – 250 тисяч тонн бентонітових та палигорськітових глин на рік. Сьогодні розробляємо інвестиційні проєкти будівництва нових цехів, орієнтованих на конкретні сегменти ринку. До кінця цього року – на початку наступного плануємо запустити будівництво нового сучасного переробного підприємства модульного типу, де протягом трьох років хочемо створити близько 200 нових робочих місць. З уведенням в експлуатацію повного циклу виробництва орієнтовна сума податків становитиме близько 30 млн гривень на рік. Тобто докладаємо всіх зусиль, аби якнайшвидше підприємство запрацювало на повну потужність.

У процесі відновлення роботи «Дашуківських бентонітів» задіяли американську та японську техніку, наразі самоскиди вивозять обсипаний ґрунт на терикони. Словом, робота поступова, але активна, причому підприємство відновлює діяльність на новому технологічному рівні.

Важливо, що на сьогодні погашено 2,5 мільйона гривень заборгованості по зарплаті, що виникла за попереднього керівництва підприємством.

Очолює правління ПАТ «Дашуківські бентоніти» Володимир Бесараб, голова Лисянської районної ради (2006–2010 рр.), учасник АТО. Він – фахівець і людина відповідальна, яка доводить кожну справу до кінця й чинить по правді. На прийдешніх виборах балотується до Звенигородської районної ради від політичної партії «Європейська Солідарність».

І, звісно, за нами – найкраща антирейдерська юридична підтримка. Не було б результату й без допомоги місцевої влади й ДПІ. Крім того, мали підтримку Черкаської облдержадміністрації, обласної ради, управління держпраці в Черкаській області, департаменту агропромислового розвитку ОДА, Черкаської обласної податкової адміністрації.

На роботу в «Дашуківські бентоніти» повернулися ті, хто багато років працював на підприємстві. Це досвідчені й відповідальні люди, на сумлінний труд яких ми цілком покладаємося. Однак є потреба й у нових фахівцях гірничо-добувної галузі – інженерах, будівельниках, механіках, технологах, лаборантах, адже ми виходимо на новий рівень розвитку економічної й виробничої діяльності.

Водночас ми турбуємося про збереження довкілля й зорієнтовані на соціальні потреби району, області й усієї України.

Відновлення роботи «Дашуківських бентонітів» – удвічі знакова подія ще й тому, що відбулося це якраз до 45-річчя підприємства. А це, так би мовити, зрілий вік, коли за плечима – набутий досвід і здобутки в професійній діяльності, вишкіл, спроможність відстоювати власну позицію, впевнено йти вперед, і врешті покращувати життя людей і розвиток Черкащини.

– Ви балотуєтесь у депутати Черкаської обласної ради, підтримуючи партію «Європейська Солідарність»? Чому віддаєте перевагу саме цій політсилі?

– Уже мав нагоду про це говорити. Як на мене, «Європейська Солідарність» – єдина політична платформа, що об’єднує справжніх патріотів, людей, які покращують добробут і дбають про достаток у своєму краю.

Саме наша команда стала на захист європейського вибору українців, відстоюючи ключові здобутки Революції Гідності 2014 року. Ніхто не має права забувати про цю історичну для кожного українця подію.

Важливо, що «Європейська Солідарність» захищає нашу державу й усе українське – мову, культуру, історію. Це та сила, що вибудовує нам європейський шлях і захищає міжнародні інтереси.

Усі реформи, розпочаті попередніми роками, мають стати незворотніми, адже вони наближають нас до Європи. Тож без перебільшення пишаюся, що належу до команди «ЄС».

Із якими словами напередодні місцевих виборів звернулися б до черкащан?

– Останнім часом мав нагоду поспілкуватися з багатьма черкащанами. Зокрема, не раз зустрічався з жителями Звенигородщини й направду був вражений небайдужістю та щирістю представників цієї громади.

Передвиборчий період, звісно, непростий і для кандидатів, і для виборців. Проте, хай там як, а 25 жовтня – то вирішальна дата для кожної громади, району, області й усієї України. Маю надію, що нині люди добре розуміють, де «голий» популізм і порожні розмови, а де – професійність та реальні кроки до економічної стабільності.

Під час зустрічей з людьми добре усвідомив, що людям бракує елементарного: вони хочуть, щоб їх вислухали. Їм болить доля рідної землі та в цілому доля держави. Вони працьовиті й віддані своїй роботі, але хочуть бути впевненими у завтрашньому дні. Так, людина при владі не може бути всесильною, але обов’язково – чесна й відповідальна, з чіткими планами, щоб стати підтримкою й дороговказом для своїх людей.

 

*Політична реклама

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x