Відтепер українців штрафуватимуть за неносіння масок у громадських місцях

Відтепер українців штрафуватимуть за неносіння масок у громадських місцях

Верховна Рада запровадила штрафи для громадян за перебування у громадських спорудах і транспорті без масок. Законопроєкт схвалили на засіданні парламенту 6 листопада. 

За законопроєкт №3891 про внесення змін до Кодексу про адміністративні правопорушення проголосувало 262 народних депутати.

Цей закон набуде чинності на наступний день після опублікування. Згідно з документом, штраф за не користування маскою буде від 170 до 255 гривень. Як пояснював раніше очільник МОЗ Максим Степанов, протокол складатимуть одразу на місці.

Одразу після голосування перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук закликав застосовувати ці штрафи до народних депутатів, які перебуватимуть в сесійній залі Верховної Ради без масок.

– Я дуже радий, що ми проголосували за цей законопроєкт, і тепер я особисто вважаю, що народні депутати, які будуть знаходитися в залі Верховної Ради без масок, демонструють або впертість або зверхність до щойно ухваленого закону або відсутність інстинкту самозбреження. Тому я дуже прошу застосовувати до них засоби адміністративного впливу, – зазначив Стефанчук.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x