Прокуратура виявила порушення у роботі пенітенціаріїв

Прокуратура виявила порушення у роботі пенітенціаріїв

Органами прокуратури області постійно приділяється увага стану додержання законів при виконанні адміністративних стягнень та кримінальних покарань у вигляді громадських і виправних робіт. У поточному році за наслідками проведених перевірок з вказаних питань виявлялися порушення в діяльності підрозділів Кримінально-виконавчої інспекції Управління Державної пенітенціарної служби України в Черкаській області (далі – КВІ УДПтС України в Черкаській області). Про це «Нова Доба» дізналася від Черкаської обласної прокуратури.

Зокрема, зафіксовані порушення щодо здійснення належних першочергових розшукових заходів осіб, які ухилялися від відбування покарання вказаної категорії, виконання у повному обсязі відповідних вироків та постанов судів, невизначення органами місцевого самоврядування переліку об’єктів і видів робіт стосовно осіб, засуджених до вказаних видів покарань та стягнень, формального проведення перевірок службовими особами територіальних підрозділів КВІ УДПтС в Черкаській області щодо виконання правопорушниками адміністративних стягнень у виді громадських робіт, а також порушення десятиденного строку направлення правопорушників для відбування громадських робіт.

На усунення виявлених порушень органами прокуратури області у поточному році внесено 32 акти реагування, до відповідальності притягнуто 44 службові особи, з яких 26 – управління ДПтС України в Черкаській області, 18 – органів місцевого самоврядування.

Робота на вказаному напрямі триває.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x