У Черкасах відбулася зустріч з Іриною Геращенко

У Черкасах відбулася зустріч з Іриною Геращенко

Народна депутатка України, співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко, яка в межах робочої поїздки завітала до Черкас, зустрілася з місцевими представниками політсили, представниками руху #SaveФОП, профспілок, асоціацій ресторанного бізнесу та ЗМІ. Про це повідомляє кореспондент «Нової Доби».

Під час зустрічі Ірина Геращенко привітала обраних на Черкащині депутатів «Європейської Солідарності» до міської і обласної рад і зауважила, що команда готова професійно працювати на благо громади.

Депутатка зауважила, що гідний результат «ЄС» на виборах по всій Україні і, зокрема, в нашій області засвідчує «одужання»: Черкащина нарешті починає повертатися до важливих ідеологічних питань і голосувати за партії з відповідним принциповим нахилом.

– Водночас місцеві вибори показали цікаву тенденцію: у багатьох регіонах є велика довіра до місцевих політичних проєктів. Це – результат децентралізації. Шкода тільки, що мери, які працювали з місцевими бюджетами вже в нових умовах, результати реформи подають як досягнення тільки власної роботи і своїх команд. Звісно, коли йдеться про регіональні проєкти, хотілося б, щоб у них було більше ідеології, щоб ішлося не тільки про формування своєрідних «князівств» на місцях, – зазначила Ірина Геращенко.

Важливим результатом для політсили, за словами депутатки, є те, що команда в Черкасах прийшла на ці вибори цілком оновлена. Ірина Геращенко представила нового лідера «ЄС» на Черкащині Романа Сущенка.

– Ми реформували команду, зважаючи на те, що списки мають відповідати структурі, що сформована й у Верховній Раді. Це поєднання політичного досвіду, професіоналізму й нових облич. З огляду на це Роман Сущенко, який гідно в ці роки демонстрував свою силу в путінських в’язницях і боровся в такий спосіб за Україну, чи не найкраще представляє «ЄС» і зараз готовий боротися за принципи й цінності на Черкащині, – зауважила депутатка.

Роман Сущенко зауважив, що з результатами місцевих виборів команда «ЄС» вкотре пересвідчилися: люди довіряють цій партії завдяки помітним результатам діяльності політсили й потужним європейським принципам.

– Я маю на увазі результати як на вищому рівні влади, так і депутатського корпусу на місцях. «ЄС» має належний результат як на обласному рівні, так і в районах. У Черкасах чекаємо на 2-й тур виборів, і вже тоді вирішимо – чи формувати коаліцію, чи йти в опозицію. Сьогодні ведемо перемовини з майбутніми політичними партнерами. Ми вбачаємо створення коаліції з кількома партіями, які також виступають за розвиток України як європейської держави, – пояснив Роман Сущенко.

У команді «ЄС» на Черкащині, як зазначила Ірина Геращенко, лишилися люди, які багато років провадять проєвропейську політику в Україні. Крім того, до партії долучилося чимало представників малого й середнього бізнесу, медиків, інтелігенції, військових. І це, за словами пані Ірини, дає потужний потенціал для розширення команди «Європейської Солідарності».

Як зауважила Народна депутатка, результат «ЄС» на місцевих виборах не найкращий, але достойний, мовляв, на те є й об’єктивні, і суб’єктивні причини. Вона звернула увагу на те, що у 2014, 2015, 2019 роках голосування на всій території України було максимально демократичним, причому визнали це й на міжнародному рівні. Зараз же, за словами пані Ірини, партія влади не склала іспит на прозорі і чесні вибори.

Крім того, лишається чимало нагальних невирішених питань, за які треба взятися негайно.

– На жаль, ні тактики, ні стратегії в напрямку протидії пандемії у теперішньої влади наразі немає. Так, ковід «накрив» не тільки Україну – для всіх це тяжке випробування. Але уряди інших країн за 10 місяців уже змогли сформувати відповідь, як допомогти медикам і захистити їх; створити широку систему тестування, щоб відокремити інфікованих від здорових; і захистити бізнес, що сьогодні серйозно потерпає під час пандемії. У нас цього, на жаль немає. Виділені Верховною Радою гроші пішли на що завгодно, крім вирішення нагальних проблем у системі охорони здоров’я.

Ірина Геращенко запевнила, що команда «Європейської Солідарності» має намір виправити ту недолугість, коли замість держави проблеми медиків вирішують волонтери, меценати, суспільство загалом. Її команда насамперед ставить перед собою завдання прийняття реалістичних бюджетів; доцільне використання грошей, виділених на боротьбу з пандемією; повноцінна підтримка й допомога медикам та порятунок українського бізнесу в період карантину.

– Карантин вихідного дня – абсолютно недолугий механізм, що не допомагає у боротьбі з ковідом. Можливо, кращим для цього був би короткий локдаун, але з компенсаційними механізнами для бізнесу. Якщо ж у нас просто закривають кінотеатри, ресторани, кафе в суботу й неділю, це не розірве ланцюг хвороб, а доб’є український бізнес.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x