У Черкасах створили інсталяцію до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

У Черкасах створили інсталяцію до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

Жіноче крило партії «Європейська Солідарність» доєдналися до акції та створили унікальну інсталяцію. Про це йдеться на їх фейсбук-сторінці.

Проект «Червоне взуття» започаткувала мексиканська художниця Еліна Шові у 2009 році. Ця інсталяція набула відгуку у активісток по всьому світу.

«Рівень насильства у ставленні до жінок невпинно зростає, щодня фіксують тисячі нових випадків. Пандемія насильства тісно пов’язана з пандемією COVID-19. Зараз наша місія в боротьбі з насильством щодо жінок актуальна, як ніколи. Насильство має не тільки фізичне обличчя, а й психологічний, сексуальний, економічний зміст. За статистикою лише минулого року кожна п’ята жінка стикалися з тією чи іншою формою насильства. За 2019 рік понад 130 тисяч звернень зафіксували правоохоронці. Про це не можна мовчати. І ми зобов’язані сформувати «нульову толерантність» до насильства та готовність допомоги», – наголошує організатора акції, лідерка жіночого крила в м. Черкаси – Марина Гаркава.

Організаторка додає, що на щастя у Черкасах є можливість знайти відгук та руку допомоги завдяки Кризовому центру «Мережка» для жінок, професійних психологинь, організованих гарячих ліній і небайдужих громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x