Нестача кадрів та резонансні справи – Валерій Лютий розповів про свої наміри на новій посаді

Нестача кадрів та резонансні справи – Валерій Лютий розповів про свої наміри на новій посаді

Валерій Лютий розповів, що протягом кількох перших днів на посаді керівника ГУ НП у Черкаській області вже познайомився із керівним складом територіальних підрозділів і визначив деякі пріоритети діяльності. Про це повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Наміру проводити кадрові зміни новий очільник обласної поліції поки не має.

У підпорядкуванні Валерія Лютого – 2055 співробітників, з них 100 – держслужбовці, які працюють по вільному найму. Решта – атестовані поліцейські. За словами новопризначеного керівника, важливо поповнити ряди правоохоронців новими працівниками, особливо в районах.

– Некомлект становить майже 25%. У деяких районах це показник 20% а в деяких – до 50%. Тому перше моє завдання – це доукомплектування особового складу. Є ситуації, коли працює 11 поліцейських на весь район. Основна задача – доукомплектування підрозділів. На жаль, за місяць-два цього не зробиш – зазначив Валерій Васильович.

Також новопризначений керівник наголосив на важливості виконання основних обов’язків поліції – профілактика і розслідування злочинів, забезпечення порядку під час новорічних свят.

На запитання про розслідування резонансних справ, які «затягнулися», зокрема, щодо фальсифікації виборів обласної ради та злочинів проти активістів Майдану, Валерій Лютий відповів наступне:
– Кожне провадження буде вивчатися. Нас контролює і перевіряє процесуальний керівник і відповідні органи. Не вивчивши матеріалу, гарантувати конкретних термінів я не можу. Ми повинні вивчити, скільки виписували доручень слідчим. Слідство може тривати і кілька місяців, і рік, і півроку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x