Черкащан судитимуть за вимагання грошей в підприємців

Черкащан судитимуть за вимагання грошей в підприємців

Троє жителів Шполянщини з погрозами вимагали в підприємців кошти. Чоловікам за вчинене загрожує до 12 років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Черкаською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням трьох членів організованої групи у вимаганні, поєднаному з погрозами фізичного насильства над потерпілими, застосуванням такого насильства, а також погрозами знищення їхнього майна.

Вимагання та погрози тривали з грудня 2019 року до серпня 2020 року на території Шполянщини та Катеринопільщини. Угрупування вимагало кошти у фізичних осіб, зокрема тих, які займалися підприємницькою діяльністю, а також у керівників юридичних осіб. До того ж із потерпілих підозрювані вимагали гроші за безперешкодне здійснення господарської діяльності.

Обвинувальний акт скеровано відповідно до ч. 4 ст. 189 КК України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x