«Коней на переправі не міняють»: Бондаренко повторно очолив регіональне відділення АМУ

«Коней на переправі не міняють»: Бондаренко повторно очолив регіональне відділення АМУ

Загальні збори регіонального відділення Асоціації міст України відбулися в Черкасах 24 лютого за участі виконавчого директора АМУ Олександра Слобожана.

На зборах Асоціації міст України уповноважені представники 22-х органів місцевого самоврядування обговорили проблемні питання діяльності в умовах завершення адміністративно-територіальної реформи.

Міського голову Черкас Анатолія Бондаренка повторно обрали головою Черкаського РВ АМУ, а Володимира Тірона, голову Кам’янської міської ради, – його заступником.

До загальних зборів регіонального відділення в режимі онлайн долучився виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан. Він висловив пропозицію стосовно збільшення зарахування податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) у місцеві бюджети до 80%. За його словами, нині з цього приводу тривають перемовини й із Міністерством фінансів України, і з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету.

– У своїх діях ми всі маємо висловлювати спільну позицію як представники громад, незалежно від політичних поглядів. Як свідчить досвід, нам вдається «достукатися» до центральної влади. Результатом наших дій стали збережені в 2020 році понад 155 мільярдів гривень у бюджетах громад, – зазначив Олександр Слобожан.

Учасники зборів порушили питання щодо обслуговування доріг між населеними пунктами, а також передачі державних земель сільськогосподарського призначення в комунальну власність.

Читайте також розмову з Олександром Радуцьким про останні політичні події в Черкасах: «Конфлікту з Олександром Скічком немає» 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x